Csak nekem lett végleg elegem az életből és vagyok totál depressziós?
Nem csak neked. Az ilyen nehézségek tanítanak meg küzdeni, ezektől leszel kitartó és erős (mármint ha nem adod fel ezek miatt).
Meg fogod tudni oldani, ki fogsz mászni ebből is, ha egyszerre csak egy dologra figyelsz.
Tudom, hogy amikor váratlan problémák adódnak, legszívesebben mindent feladnánk, mert nem látjuk azonnal a megoldást, csak a sok bajt és félelmet, hogy mi lesz velünk. Persze hogy nehéz ilyenkor optimistának lenni... Nem is kell, csak tenni a dolgod továbbra is, és agyalni a lehetőségeken, hogy megoldd a problémákat egyesével.
Külföld! Új, emberi, megvalósítható célok, új élet! Csak így tudsz kitörni. Barátnőm 25 évesen két diplomával ment ki Németországba (Munka mellett diplomázott le, az egyik angol nyelvtanári, a másik valami média akármi ), és alapszintű némettel azt is kútfőből. A legalja munkával kezdte. Csicska volt egy áruházban, majd szállodában takarított, közben tanulta a nyelvet. Elvégzett kint egy egyéves irodai tanfolyamot, és most már öt éve ott dolgozik irodán, ügyfelekkel beszél telefonon. Nem volt könnyű, egyszer depresszión is átesett, család haza nélkül, de elég hamar átesett rajta. Közben ismerkedett, magyarokkal is és ottaniakkal is. Tavaly született babája, férjhez ment. Minden évben haza jött eddig, és meglátogatott engem is, de állítása szerint most már végleg maradnak, legfeljebb nyugdíjas korában jönnek haza.
Kitartást kívánok neked, csináld végig a sulit, és utána hagyj itthon mindent. Csak egy kicsi bátorság kell, és merj nagyot álmodni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!