Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » 30 évesen még kilehet lábalni...

30 évesen még kilehet lábalni a magányból?

Figyelt kérdés

Egyszerű a kérdés, mégis olyan összetett a problémám, de megpróbálom a lehető legrövidebben megfogalmazni. 30 vagyok, de egy nagy senkinek érzem magam. Hosszú idők óta nincs párkapcsolatom, el is felejtettem már milyen az, haverjaim sincsenek már régóta. Azon kívül, hogy néha eljárok futni, abszolút nem járok el sehová. Egzisztenciám se nagyon van, még a szülőkkel élek. Mindent összevetve úgy érzem magam, hogy semmit nem érek az életben. És ezt csakis magamnak köszönhetem. Szerintem túlságosan éretlen voltam, nem voltam képes felnőni, és csak úgy elkallódtam az életben. Nem hajtottam a csajokat, hogy párkapcsolatom legyen, felnőtt koromra meg már haveri társaságot marha nehéz kialakítani. Már annak is örülnék, ha nap mint nap valakivel csak a neten eltudjak beszélgetni. Ami viszont a magánytól is jobban fáj az, hogy nem voltam képes hajtani az álmaimért, elhessegettem, hogy lehetetlen, mostanra meg 30 évesen triplán nehéz minden. Csak álmodozok, de olyan messzi van már, hogy lehetetlennek érzem az elérését. Mondjuk mit akarok, mikor már annak is úgy tudnék örülni, mint majom a farkának, ha valaki eljönne velem egy moziba, vagy csak egy kicsit beszélgetni.

Szóval, volt valaki hasonló helyzetben? Hosszú évek kilátástalansággal, magánnyal, és aztán valahogy kimászott ebből a gödörből és sokkal jobb lett? Mert azért így végig nézve magamon, nem vagyok egy könnyű eset. Nem a külsőmre gondolok, hanem inkább a belsőmre. Nem vagyok jó semmiben, az élet semmilyen téren nem adott tehetséget, szülők sem gazdagok, szakmailag sem vagyok túl képzett, verbálisan sem vagyok a toppon, amire csak rátett a sok éves magány, depresszió, egyszóval igazi visszahúzódó, csöndes, introvertált ember lettem. Egy üzletben nem is tudnék dolgozni, vagy ahol az emberekkel kell kommunikálni, nem is feltétlen azért, mert elszégyellném magam, hanem mert nem tudom fent tartani az érdeklődést, a kommunikációt, nem jönnének a gondolatok, a szófordulatok. Van esély még küzdenem az álmaimért és egy jó nagyot lépni? Vagy már túl öreg vagyok mindehhez?

2019. jan. 29. 22:12
 1/7 anonim ***** válasza:
Olvad el újra ott vannak a válaszok és tegyél érte. Azt írtad nem nagyon mész sehova akkor úgy h akarsz ismerkedni? 30 éves vagy köds fel a tökeid.
2019. jan. 29. 22:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen
2019. jan. 29. 22:31
 3/7 anonim ***** válasza:

Még nem vagy öreg. Nekem pl egy új munkahely adott új ismeretséget, sőt barátokat. És nem rekedt meg azon a szinten, hogy akkor munkahelyen jóba vagyunk és kész, azóta eltelt 10 év, mai napig összejárunk, beszélünk, keressük egymást, pedig már nem egy helyen dolgozunk. Egy új közösség sokat segíthet.

Ha meg álmaid vannak, akkor első körben realizáld magadban. Mi az amit igazán el szeretnél érni? Önállóságot? Nem egy ismerősöm van, aki 30 évesen albérletben él többedmagával. Simán be lehet társulni idegenek mellé is. Tanulj valamit. A megújulás nem kor kérdése, hanem elhatározásé! Hajrá! :)

2019. jan. 29. 22:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajna az eddigi munkahelyeimen nem nagyon tudtam barátságokat kialakítani. Lehet nem vagyok eléggé érdekes ember, vagy valami taszítom az embereket, a franc se tudja, mindig is ilyenekre gondoltam, hogy jelentéktelen vagyok mások számára.

Nyelveket szeretnék tanulni, de ezt az álmot csak magam előtt görgetem már évek óta. Nagyon jó lenne ezzel foglalkozni, csak semmit nem tettem ezidáig. Az angol nyelvtudás manapság már semmi, egy alap dolog. Erre kéne ráállnom, de viszont ilyenkor jön a kisördög, hogy öreg vagy már ehhez, inkább robotolj!

2019. jan. 29. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenki érdekes egy kicsit. Nyiss te a munkatársak felé.

A nyelvtanulás jó, ezeket a hülye gondolatokat lenne érdemes elkergetni, mert így csak saját magad fogod vissza. No meg a robotolás mellett is lehet nyelvet tanulni.

2019. jan. 29. 22:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy legyőzzük a félelmeinket, először szembe kell nézni velük. Az ember legnagyobb ellensége a tétlenség. Nem számít, hogy az élet sok területén elment melletted a világ, a lényeg az, hogy igazán akarsz e változtatni, szembe menni a félelmeiddel még egy lehetetlennek tűnő álomért is. Javaslom, hogy nézd meg a Cobra kai sorozatot, nagyon tanulságos.
2019. jan. 30. 03:35
 7/7 anonim ***** válasza:
én is kb. ilyen helyzetbe vagyok, csak én nő vagyok
2019. febr. 2. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!