Miért van ennyi magányos pasi a mai világban?
Első, ez a teljes lakosságot tekintve lehet, hogy igaz... Viszont ha a trendeket figyelembe vesszük:
- Fiatalabb korban pár százalékkal több férfi van, ez egy többmilliós közösségben már jelentős különbség
- A nők általában az idősebb korosztályt preferálják, a férfiak a fiatalabbat
- A nők tovább átlagban élnek
Szóval persze, nagyjából 50-50, de míg a férfiak többsége fiatalon, élete teljében egyedülálló, addig a nők általában idősebb korukban, sokszor házasság, gyerekvállalás után.
"Mert a másik fele meg nő. 50:50."
Ennyi! :)))
Én például azért, mert félek ismerkedni, beszélgetést kezdeményezni lányokkal; illetve annak ellenére, hogy mennyi mindent elértem az életben, mégsem tartom magam semmire. Lényegében mindenből átmentem, csak épp az élet nevű tantárgyból buktam meg.
25/F
Mostanában én is sokat gondolkodom ezen.
Nők könnyebben találnak partnert... Társkereső van, amely kiírja az arányokat, a megoszlás: nők száma nem éri el a 25%-ot sem, jóval több a férfi társkeresőn is...
Férfitöbblet, Pareto-elv, hipergámia.
Ennyi!
______ __ __ _ _ _ _ _ _ _ _
| ____/_/ / _(_) |(_) (_) | | | | | | |
| |__ ___ _ __| |_ _| |_ ___ | |__ | |__ | | ___| |_
| __|/ _ \ '__| _| | __/ _ \| '_ \| '_ \| |/ _ \ __|
| | | __/ | | | | | || (_) | |_) | |_) | | __/ |_
|_| \___|_| |_| |_|\__\___/|_.__/|_.__/|_|\___|\__|
Nincs semmi férfitöbblet. Ahogy az első is írta ugyanannyi nő is magányos.
Magyarországon 52 éves korig átlag 1%-kal több a férfi mint a nő, 53-tól kezd csökkenni a férfiak száma, 60 évesek között már 10%-kal több a nő mint a ffi, 75 évesen már majdnem 30%-kal.
Egyszerűen sok a magányos, egyedül élő ember. Főleg a nagyvárosokban és a diplomások között. Nő és ffi ugyanannyi.
ha átgondoljuk jobban, lehet korosztályban különbség, hiába van Európában egyenlő arányban férfi és nő.
Tegyük fel a kérdező 20-30 közötti korosztályba tartozik, és ha a vele egyidős nőkre irányítjuk a kérdést, akkor egyértelmű, több a magányos férfi.
ez jutott eszembe:
Több nő van párkapcsolatban nála 10 évvel, vagy annál idősebb férfival, mint fordítva.
Több férfi van poligám kapcsolatban, több a homoszexuális a nők között. Több mentálisan egészséges férfi szenved olyan pszcihológiai problémákkal, mint a depresszió, identitászavar, világi és vallási korlátok, stb amik kizárják a párkapcsolatot nőkkel.
A dolgot árnyolja, hogy több a kivándorló férfi az eu-ból, mint a nő, a nőknek rosszabb anyagi háttere, több a single nők által egyedül nevelt gyerekek aránya, és még folytathatnám. De a számok végül majdnem ugyanazok.
(általam fordított angol hozzászólás, egy igem hosszú cikkből, a lényeget leírtam, mert egyet értek vele)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!