Mit tegyek ha senki nem hajlandó velem barátkozni? Egyedül erről az oldalról voltak netes barátaim, de ők is mind itthagynak pár nap, legfeljebb pár hónap után.
20/F
Elhitették mind,hogy a barátaim,bízhatok bennük és akkor az egyik napról a másikra elnyeli őket a föld
Talán valamiért nem voltál szimpatikus nekik, vagy mondtál valami rosszat.
De amúgy vannak olyanok is akik szimplán nem akarnak már itt beszélni.
Nekem is van innen baráton, őt már több mint egy éve ismerem, elég gyakran beszélük.
Egy barátságért mindkét félnek tenni kell.
Így, a távolból nem tudjuk kinyomozni, hogy mi lehet az oka, de nálam volt olyan időszak, amikor azért "menekültek" mellőlem az emberek, mert nyakon öntöttem őket a dolgaimmal, túl sokat meséltem magamról, "túl sok voltam" nekik.
De az se jó, ha valaki pl. állandóan "zaklatja" a másikat, elvárja,. hogy minden nap beszéljenek, írjanak egymásnak, aztán, ha a másik nem ér rá valami miatt, akkor megsértődik, stb.
Amúgy a BARÁT az bajban is barát - akikről te beszélsz, azok legfeljebb haverok lehettek.
Barátság csak hosszabb idő alatt alakul ki és szorosabb kapocs, mint egy netes levelezés.
Szerintem a barátság az élményektől lesz barátság és nem csak arról szól, hogy lelkizünk egész nap meg egymás nyakába öntjük minden gondolatunkat. Főleg nem "irkálva".
A legjobb barátságaim pont attól tartanak, hogy időnként találkozunk, elmegyünk valahova, de nem ülünk mindig egymás nyakán. Egyszerűen kell mindenkinek a szabadság, magánélet. Viszont szervezünk programokat, akár egy közös ebéd, akár munka utáni sörözés, vacsora, akár kimozdulás mint sátrazás, kirándulás olyan unalmas 30-as módjára.
Én amúgy azt vettem észre, hogy hosszabb távon taszítom az embereket, valahogy megunnak, vagy nem is tudom. De például teljesítménytúrákon mindig sikerül összefutni valakivel akivel teljesen jól elvagyunk 30-40 km-en át, van közös téma, lehet sztorizni, mesélni. Aztán valahogy nem is vágyom arra, hogy innentől örök barátok legyünk, mert így egyszeri pozitív élményként maradnak meg az emberek.
A barát bajban is barát dolgot szerintem illik kiegészíteni azzal, hogy a barát nem csak bajban kell barát legyen és aki valódi barát az nem csak a szart önti a másik nyakába, mint ahogy sokan teszik.
Na meg sajnálatból senki nem fog veled barátkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!