Mit gondolnának/gondolna rólam?
Depressziós vagyok családi okok miatt + a kapcsolataim is rá játszanak (Ez lehet baráti és egyéb). Vagdostam magam az utóbbi 1 évben. A karomon csak pár heg van, de a combomon durvább. Pszichológusnál voltam, de a depresszióm nem fog elmúlni egy hamar. A vágásokat, nem tini divatból csinálom, egyszerűen csak megnyugtat. Na de most a kérdés.
Ha megyek strandra, vagy az első szexuális elményemnél amikor meglátják/látja az illető/k a hegeket mit fognak rólam gondolni? Ugye nem hagynának el? Nem gondolnának bolondnak? El fogadnák, hogy számomra ez volt az egyetlen megoldás a megnyugvásra? Megértenének? Ti mit gondolnátok, ha ezt látnátok egy lányon?
Normális válaszokat várok. Előre is köszönöm.:)
Azt gondolnám, hogy problémai vannak vagy voltak.
De mint ahogy drogfüggőségből is ki lehet gyógyulni, így a vagdosás sem feltétlen tart egy életen át (vagy amíg el nem vérzel egyszer szerencsétlen módon).
Nem ítélném el, viszont a történetére, hogy mi okból kifolyólag tette, kíváncsi lennék. Én abban nem nagyon hiszek, hogy ez téged tényleg megnyugtat. Valami belülről emészt, azt kell feltárni és megszüntetni, és akkor abba fog maradni a vagdosás is.
A hegek meg fognak maradni. Esetleg gyógyszertárban kapható krémmel történő halványítással vagy plasztikai sebészettel próbálkozhatsz, de az nem is feltétlen baj, ha nem tűnnek el teljesen, mert emlékeztetni fognak arra, hogy a vagdosás nem megoldás és ezzel később hátha elejét veheted az újabb önbántalmazásnak. Ráadásul hiába is tűnnének el teljesen vagy részlegesen, a heged a memóriádban meg fognak maradni, bőrfelszín ide vagy oda.
Ha szeret valaki minden hibáddal, minden sérüléseddel, és nehézségeddel együtt fog szeretni.
Ezt sose feled.
Csak annyit hozzá tennék, hogy nem vagyok hajlamos öngyilkosságra, akkor azt már megtettem volna :)
És nem önsajnáltatásból csinálom, mielőtt még valaki erre gondolna. És azért is a combomon csinálom, hogy ne látszódjon. És azért nyugtat meg, mert egy kicsit eltereli a figyelmemet a külső fájdalom a belső fájdalomról.
En mar tobb eve depis vagyok es nem is latom h kijutnek belole. Gondolkoztam a vagdosason vagy h hasba sz.rom magam,de ez regen volt. Vagdosast azert nem , mert nem akartam hegeket.
Amugy a pszichologus segit?
Eloszor azt gondolnam nem vagy normalis. Aztan elkezdenelek sajnalni, h mi az ami ravitt erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!