A való életben vannak barátságok?
A filmekben csak azt látom, hogy vki bármilyen helyzetben van, számíthat a barátaira.
Ma néztem a Jóban-rosszbant, egy fickó öngyilkossággal fenyegette a barátnőjét ha az ott hagyja... a csajszi végül csak ott hagyta, de a barátai közül mindig vki vigyáz rá. De nem ez az egyetlen, jóbarátok, dokik, csillagkapu, stb. Mindegyikben a barátaikért bármit megtennének...
Én élőben meg csak azt tapasztaltam, hogy az állítólagos barátaim hátba támadtak, feljelentettek, kihasználtak, én mindent megtettem volna értük. :/
Csak nekem rosszak a tapasztalataim vagy a barátság csak a filmeken létezik?
Ismerőseid, akikkel közelebbi kapcsolatban vagy. három csoportra oszthatod:
- CIMBORA: aki mindaddig iszik veled, amíg TE fizeted italát;
- HAVER: felváltva fizettek, mindig az, akinek éppen van pénze, ám hosszú távon kiegyenlítődik;
- BARÁT: aki akkor is segít neked/rajtad, ha neki ebből kisebb-nagyobb hátránya lesz.
Erre van a mondás: "Könnyebb meghalni egy barátért, mint olyan barátra találni, akiért meghal az ember!"
.
Cimborád lehet annyi, amennyit csak akarsz és tudsz pénzelni, haver már jóval kevesebb.
A fentiekből kiderül: te még csak (esetleg) a haveri kapcsolatig jutottál, igazi baráttal még nem találkoztál.
Ki kell várnod, sürgetni, kényszeríteni nem lehet.
.
A filmbéli dolgokra pedig ne adj, hiszen ott élhet Hófehérke és lehet repülő oroszlán is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!