Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan tudnék segíteni az...

Hogyan tudnék segíteni az embereken? (több lent)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy elég hülyén fogalmaztam meg a kérdést.

Lassan 1 éve pszichológiát tanulok, önakaratból. Terveim vannak ezzel, szeretnék pszichológus lenni a későbbiekben.

Viszont szeretnék segíteni másoknak/másokon, itt most nem kamudepressziós, "nem Iphone-t kaptam karácsonyra" jellegű problémákra gondolok, hanem komolyabbakra.

Tudom, hogy sok olyan ember van, aki magába fojtja a problémáit inkább, nem mer beszélni róla és bezárkózik, valamint én speciel drágának találom a pszichológusi ellátást is. Tudom, hogy van ingyenes pszichológus is, de az mégsem olyan.

Elnézést a hülye felvezetésért, de őszintén szeretnék segíteni másokon.

2018. jún. 5. 13:51
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Gondolkodj azon emberek fejével, akik segítségre szorulnak. Szerinted, hogy találnak meg téged?

Tanulj marketinget is... Legyen honlapod, hirdess, vezess blogot, hogy organikusan rád találjon az, akinek szüksége van rád.

2018. jún. 5. 13:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem tudom hol találhatnának rám úgymond.

Sosem voltam az a nyitott, kicsapongó, feltűnő személyiség, inkább csak távolról figyelem az embereket.

Sokszor megyek el közösségi helyekre egyedül és csak figyelem az embereket, a testbeszédüket, hogy hogyan kommunikálnak egymással, nagyon sok mindent le lehet szűrni ezek alapján.

Jópár embert sikerült már átsegítenem a nehéz időszakokon, és nagyon jó látni, hogy ezek az emberek már boldogok. Ezért is szeretnék még több emberen segíteni, csak fogalmam sincs hol találhatnék olyanokat, akik ténylegesen segítségre szorulnak.

2018. jún. 5. 14:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha egyetemen tanulsz, keress olyan diákszövetkezetet, akik ilyesmivel foglalkoznak. Amugy sok alapítványnál lehet önkéntes munkát végezni,nézz körül a neten, jó szándékú vagy, abból mindig kell, jól látod sajnos sok ember szorul segítségre, ha teheted előbb a saját környezetedben segíts, de mint írtam, ennek más módja is van ☺
2018. jún. 5. 14:16
 4/5 anonim ***** válasza:
59%

Nem ajánlom, hogy szakma nélkül csináld. Nem véletlenül kell diploma ilyen munkára. Menj el inkább önkéntesnek, ott segítenek neked szakemberek és kapsz képzést a munkáról.

Nekem az egyik kollegám most kapott figyelmeztetest, mert képzés nélkül beszélgetet az ügyféllel olyan dolgokról amivel pszichológussal kellett volna megbeszélnie. Pedig mi szociális munkások vagyunk.. Ha segíteni szeretnél fontos, hogy az ügyfélt a lehető legjobb tudás szerint kezeljék. Gondolom nem szeretnéd, hogy bepereljenek, mert az ügyfél öngyilkos lett és veled beszélt utoljára. Szóval vagy tanulj szakmát vagy menj el önkéntesnek valamelyik szervezethez.

2018. jún. 5. 14:17
 5/5 anonim ***** válasza:
59%

Első voltam. Elsősorban vállalkozói szemszögből közelítettem meg a dolgot. De ha még fiatal vagy, természetesen iskolán, tanárokon stb keresztül eljuthatsz a célodhoz.

Miért pontoztatok le? Szívesen veszem az ellenvéleményt, beszéljük meg! :)

2018. jún. 5. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!