Ti észrevettétek a környezetetekben élő embereken az egyre nagyobb vágyat arra, hogy minél nagyobb vagyonnal szeretnének rendelkezni?
Nézd, itt az otthon rovatban leginkább kertészkedni szoktam. Most is csak azt tudom válaszolni neked, hogy hiába van valakinek egy valag húszezrese, fűteni nem fog tudni vele, ha nem lesz áram. De én a sparheltemben tudok. És a nagy kertemben igyekszem a lehető legegészségesebb gyümölcsöket, zöldségeket termeszteni. Hiába van pénzed dögivel, a boltban, vagy a piacon nem ezt a minőséget kapod - mint mikor odamész a gyülölcsfához, szép a színe, megfogod, puha is, leszeded és megeszed. Ilyet a piacon nem árulnak, mert délutánra megszottyad. Nekem nem áll kötegekben a pénz, de az érett gyümölcs luxusát megengedhetem magamnak. Nekem ez sokat ér.
És a gyerekek is szeretik.
Én nem pénzt akarok termelni, hanem gyümölcsöt :-)
Még valamit tisztázzunk, a pénz nem vagyon!
A pénz egy lehetőség vagyon szerzésére és értékek teremtésére. A vagyon az élet kelléke, a pénz halott, amíg nem veszel rajta vagyont.
Vagyon az ingatlan például.
Ezért váltják a pénzüket ingatlanra az emberek - pláne olyankor, amikor az ingatlanárak emelkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!