Hogyan lehet együtt élni az unipoláris depresszióval?
Figyelt kérdés
Kiderült egy hónapja hogy unipoláris depresszióm van. Régóta tudom hogy vannak problémáim de más az ha egy szakembertől hallod. Szedem a gyógyszereket de semmi változást nem érzek2018. ápr. 3. 00:22
2/3 anonim válasza:
Szerintem az ilyen problémáknál sosem elég, ha a pszichiáter felír egy „csodaszert”, aztán magadra hagy.
Nagy szükség van továbbra is a szakmai segítségre, pszichológusra! Kezdésnek hetente szerintem.
És azt is meg kell érteni, hogy ő is csak irányt tud mutatni. Ha jobb életet akarsz, akkor azt magadtól kell! Tehát tanulnod kell a betegségedről, el kell olvasni a szakmai irodalmát, a hátterét, mi okozza, hogyan lehet kezelni, stb... tehát meg kell tanulnod hogyan segíthetsz magadon! A pszichológus kiigazít, tisztázza benned a dolgokat, a pszichiáter pedig segít a gyógyszerekkel rendben tisztán tartani a hormonjaidat, elmédet.
Szerintem tudatosság a kulcsa a dolognak, tudatosság a betegségeddel kapcsolatban!
3/3 anonim válasza:
Várd meg, míg hat a gyógyszer. Ha nem hat, mondani kell a dokinak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!