Mit gondoltok az öngyilkosságról?
Az ablak mellett ültem délután egy bögre forróteával a kezemben, egy laptoppal az ölemben. És szomorúan értesültem arról, hogy egy közeli ismerősöm öngyilkos lett. Elkezdtem ezen merengeni, hogy ez önzőség e vagy szimplán csak el kell fogadni.
Ti mit gondoltok? Mi a véleményetek az egész dologról?
Gyógyíthatatlan betegség esetén simán elfogadható, vagy ha már tényleg nincs más választás, és így gondolja az illető. De legtöbbször az emberek átmeneti problémák miatt lesznek öngyilkosak, fiatalon, szerelmi problémák miatt, szorongás miatt... Várna pár hónapot, évet, és teljesen másként látná az életet.
De igazából, ha megakar valaki halni, akkor tegye, ő élete, ő döntése, csak tényleg az a rossz, hogy ezzel a szeretteinek is fájdalmat okoz.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Akkor én is leírom, mit gondolok erről.
Én úgy gondolom, nem megoldás és természetesen tényleg sok esetben fájdalmat okoz a családnak ezzel, viszont senki nincs olyan helyzetben, hogy pontosan elítélhesse ezért azt, aki ezt tette, mert senki nem tudja azt, hogy mi zajlik le ilyenkor egy emberben. A másik pedig, hogy az ő élete és én úgy gondolom, mindenkinek meg van a saját joga ahhoz, hogy úgy éljen, ahogy akar, ha pedig nem akar, akkor jogában áll véget vetni ennek. Viszont az a probléma ezzel, hogy rengetegen át sem gondolják, csak spontán megteszik és mikor talán rájön, hogy kár volt, már mindegy, mert épp a halál pillanatában van ez.
Szóval én azt mondom, bárki megteheti, de mérlegelni kell, hogy valóban megéri e éppen azért a dologért=dolgokért, amiket éppen akkor érez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!