Mi lehet a megoldas? (csak akkor irj, ha segiteni akarsz)
azt hiszem, nincsertelme az eletemnek. Az apam, aki angliaban el, nem szeret, meg szuletesnapomon sem koszontott fel, es mindig magavan van elfoglalva. Az anyam egy hibakent gondol ram, es atoknak szokott nevezni. Nincsenek barataim sem. Vannak “haverok” de nem igazi lelki tarsak. A legjobb baratnom amikor rajott, hogy mar nem vagyok eletvidam, elhagyott, talalt egy masik lanyt. Egyedul vagyok. Nincs kinek elmondanom a gondjaimat, es ugy erzem, ha meghalnek, senki sem sirna utanam. Iden errettsegizem, es felek, nem vesznek fel az egyetemre. E mellett nagymamamnak attetes rakja van, ez is megvisel.
Nem akarok elni. Nem latom ertelmet a folyamatos szenvedesnek. Rendszeresen vagdosom magamat, es mar elvesztettem a hitemet az eletben. Az anyam megkeseriti az eletemet, es azt kivanom, barcsak halott lenne. Gyulolom ot.
Szerdan megyek pszichiaterhez remelem felir nekem valami hasznosat, mert mostmar tenyleg ugy erzem, az ongyilkossag kuszoben vagyok (persze anyam azt is megprobalta megakadalyozni, hogy elmenjek, de legalabb ez nem sikerult neki).
#3: orulok, hogy neked nincs fogalmad a lelki szenvedesrol, fuggetlenul, hogy letezik. De igazad van, szanalmas, hogy itt sajnaltatom magamat, ebbol is latszik, hogy tok folosleges a letezesem.
#4: nem en pontoztalak le, szoval ne tolem kerdezd
Hát, itt tényleg nagyon sokan szoktak valós indok nélkül hattyú-halálázni.. de én úgy érzem, most kivételesen nem erről van szó, hanem igazi problémáról.
Szörnyen hangzanak a körülményeid, azt hiszem, nem sokan irigyelnék :S A pszichiátria jó döntés, bízom benne, hogy megfelelő segítséget fogsz kapni. Ezenkívül, amibe még megpróbálhatsz kapaszkodni, az az idő. Érettségizőként még elég fiatal vagy, az érzelmeid még sokkal intenzívebbek és viharosabbak, mint mondjuk 5 év múlva lesznek. Az efféle jellegű gondok le fognak csendesedni, ahogy egyre önállóbb és függetlenebb leszel. A nagybetűs Élet még tart meglepetéseket számodra! Rengeteg új változás és jó dolog vár rád, a nehezén talán már túl is vagy.
Lehet, hogy közhelyesnek hangzik mindez, én is annak tartottam a te korodban; de aztán rádöbbentem, hogy tényleg így működik. Kitartás! Nagyiddal tölts minél több időt!
Amikor én hasonló dolgot fontolgattam, akkor 1 valami tartotta bennem a lelket: hogyha lenn vagyunk a gödör legalján akkor már csak jobb dolgok jöhetnek, és ez igaz is lett! Lett párkapcsolatom, anyukám is stabilabb lett, rendeződött a viszonyunk.
Új barátaim, céljaim lettek. Szóval, ha most feladod, sosem tudod meg hozhattál volna ki a dolgokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!