Kihez forduljak segitsegert? Van ebbol kiut?
14 eves vagyok,lassan 1 eve depresszios.
Es nem,nem csak bebeszelem.
Ha valaki esetleg megis ketelkedik,irjon uzenete es elmeselem..
Egy kis faluban lakok,az iskolaban nincsen pszhiologus,a szuleimnek pedig felek elmondani.
Barataim nincsenek.
Vagyis..van egy baratnom,de nem tudom hogy mondhatnam ezt el neki.
Nem szeretem ha sajnalnak,vagy szomoruak miattam,legfokepp ezert nem a szuleimnek szeretnem elmondani.
Valahonnan segitseget szeretnek kerni..
Vagdostam magam,de rovid ideig,azota letettem a penget,rajottem hogy nem megoldas.
Szoval..mit tegyek?
Van ebbol kiut?
Első körben találj magadnak életcélt, amit el szeretnél érni. Aztán vázold fel magadban, hogy mi kell ahhoz, hogy elérd. Példa: Szeretnél mondjuk valamilyen karriert. Ehhez kellenek idegen nyelvek, meg egy egyetem. Akkor úgy tanulsz, hogy sikerüljön, fakultációra jársz vagy csak simán otthon képzed magad.
Esetleg szeretnél művészkedni, hogy így add ki magadból az érzéseid. Ma már ez sem túl költséges, elég hozzá egy word dokumentum, hogy írj, PS, hogy képeket szerkessz, egy mobil, hogy fotózz.
Ha már van érdeklődési köröd, terveid, akkor a főbb problémák nem lesújtóak lesznek, csupán ideiglenes akadályok. Továbbá könnyebb és élvezetesebb olyan közegben ismerni, ahol hasonló a többiek érdeklődési köre. Legyen ez akár élőben, vagy interneten. Példa: Rajzklubb élőben, vagy instagrammon valami csoport ahol képeket osztanak meg az emberek egymással. Több önképző csoport van még Magyarországon is, ahol alapvetően neten tartják a kapcsolatot, de évente 1-2 alkalommal vannak találkozók is. Ha már tudod, hogy pontosan mi érdekel, akkor találsz hozzá olyan platformot ahol meg tudod valósítani.
A lényeg, hogy legyen terved, legyenek benne szakaszok, rövid és hosszú távú célok, hogy tudj mire koncentrálni és tudd motiválni magad.
Általánosban én is hasonlóan álltam a dolgokhoz, mert elég sokat voltam beteg, ezért magántanuló lettem, és csak keveset jártam iskolába, ezért nagyon kevés barátom volt, és én is egy kicsit magamba estem
Viszont jött a nyár, elmentem néhány táborba és elég sok emberrel összeismerkedtem, aztán a gimis gólyatábor, mostanra pedig már elég sok barátom van.
Salyát magamból tanulva, csak azt tudom mondani, hogy próbáld meg nem feszülten érezni magad, lazíts egy kicsit, nézd a dolgokat a szebb oldaláról
15/f
A magyar lelkisegélyt linkeltem. Lehet, ha elmondod valakinek, akkor már jobban leszel! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!