Volt már, hogy ennyire egyedul ereztetek magatokat?
Maganyos vagyok. Ugy erzem nincsenek igazi barataim, es nincs senki, akivel egyutt lehetnek. Neha az fut at az agyamon, hogyha meghalnek, senkinek sem hianyoznek.
Kivulrol nepszerunek tunok masok szemeben (likeok, allando jofejkedes, sportolok stb...) de belul pont ellenkezoen erzem magam. Az egykori legjobb baratnom elhagyott, es en sem jarok mar bulizni, csak snapchaten nezem, ahogy masok szorakoznak. Szerintem szilveszterkor sem lesz programom.
Rengeteg penzt koltok az oltozkodesemre, ezert sokan megneznek az utcan, a stilusomat dicserik, de mostmar az uj holmik sem boldogitanak. Teljesen uresnek erzem magam. Talan nem hazudok, ha azt mondom, a kutyam az egyetlen baratom. Anyammal is allandoan osszeveszek, es olyankor egymas halalat kivanjuk.
Neha ongyilkossagon is gondolkozom, mar voltak regebben emiatt komoly problemaim (alapvetoen bipolaris zavarom van), es most eldontottem, hogy ket unnep kozott elmegyek a pszichiaterhez.
Abban remenykedem, az eletem egyetemista koromban mas lesz, mert szamomra ez nem elet. (most vagyok vegzos gimnazista)
Kerlek ha ismeros neked a helyzet, ird meg mi segitett :)
(tizeneves lany)
nekem az segített mikor |bár titokban| szerelmes voltam..teljesen helyrehozott pedig csak egy viszonzatlan vonzódás volt..
nem lett belőle semmi mert sokat melóztam a te korodban már |vállalkozás, más cégei| és nem akartam kevés időt szánni az egyik felemre de bánom mert így üres maradtam..
a giccs sosem érdekelt, felvágni nem szeretek, nincs is humorom gazdagot játszani..
jelenleg olyan ötletem támadt, hogy olyant fogok dolgozni ami közhasznú, nonprofit és egyben életmentő...
summa: engem az igaz szerelemnél jobban semmi sem motivál de utána a könyörületesség következik sorban
egy huszonéves ffi
Velem valami hasonl¨Ž, b¨˘r ¨Śn el¨Śgg¨Ś z¨˘rk¨Žzott lettem utols¨Ž 2 ¨Śvben a gimi alatt, viszont felvettek egyetemre, senkivel nem tal¨˘lkozok itt a r¨Śgi ismer02s02k k02z¨šl, sz¨Žval 100%ig tiszta lappal indultam. Els02 h¨Śten kiss¨Ś m¨Śg z¨˘rk¨Žzott voltam, ismerkedtem mindenkivel, azt¨˘n 1 h¨Žnap m¨˛lva m¨˘r nagyon megny¨Şltam, az¨Žta ak¨˘rkivel tal¨˘lkozok, k02nnyen besz¨Ślget¨Śsbe tudok elegyedni vele. Rengeteg ¨˛j bar¨˘tom lett (ez ¨˛gy hangzik mintha ¨Žvod¨˘ba lenn¨Śk, 9ü89ü8), sokat j¨˘rok k02z02ss¨Śgi programokra, bulizni, stb. Sz¨Žval teljesen m¨˘s lettem, nem ¨Śrzem magam egyed¨šl, mert szinte mindig van valaki akivel tudok besz¨Ślgetni, tal¨˘lkozni, esetleg egy s02r mellett megbesz¨Ślni a legut¨Žbbi zh-kat. Sz¨Žval tuti m¨˘s lesz neked is a helyzet. Annyi a l¨Śnyeg nyiss az emberek fel¨Ś, nekem ez rengeteget seg¨Ştett.
Kellemes ¨šnnepeket!
Bocsi a 3as válaszért, valamiért megint rosszul küldte el. Szóval itt van újra:
Velem valami hasonló, bár én eléggé zárkózott lettem utolsó 2 évben a gimi alatt, viszont felvettek egyetemre, senkivel nem találkozok itt a régi ismerősök közül, szóval 100%ig tiszta lappal indultam. Első héten kissé még zárkózott voltam, ismerkedtem mindenkivel, aztán 1 hónap múlva már nagyon megnyíltam, azóta akárkivel találkozok, könnyen beszélgetésbe tudok elegyedni vele. Rengeteg új barátom lett (ez úgy hangzik mintha óvodába lennék, 😂😂), sokat járok közösségi programokra, bulizni, stb. Szóval teljesen más lettem, nem érzem magam egyedül, mert szinte mindig van valaki akivel tudok beszélgetni, találkozni, esetleg egy sör mellett megbeszélni a legutóbbi zh-kat. Szóval tuti más lesz neked is a helyzet. Annyi a lényeg nyiss az emberek felé, nekem ez rengeteget segített.
Kellemes ünnepeket!
Hát ugyanígy élek én is ahogy írtad..sajnálom :(
Nem vagy egyedül..(tizenéves fiú)
A "Django elszabadul" c. filmben volt egy nagyon ütős idézet a szerepről. Miszerint ha kiválasztod a stílusod, azt a jellemet amit mások látnak rólad akkor azt ne hagyd abba. Az emberek szép lassan természetesnek fogják venni a viselkedést, talán még el is várják, hogy úgy cselekedj ahogy azt ők gondolják.
Ez az én nézőpontomból körülbellül annyit tesz, hogy nekik elég egy átlagos, felszínes kép az illetőről amit ők utána boldogan fognak mutogatni, hogy milyen egy jó barik vagyunk! És ez még igaz is lehet, hiszen amikor az emberek birka módjára követik egymást és ez nekik meg is felel, na ott lehet elgondolkozni azon, hogy te, mint érző és gondolkodó lény mit szeretnél kezdeni magaddal.
Carpe diem, mondták az okosok és végső soron igazuk van! Ne a fent emlitett likeokat keressd, ne azért tartsd a stílusod mert mások megdícsérnek az utcán és még ki tudja milyen példát lehetne ide felhozni. Az egyetlen tényleg lényeges dolog, hogy boldog legyél és azt csináld amit szeretnél.
És akkor térjünk át egy nehezebb témára: barátok. Most mondhatnám azt, hogyha betartod a fentebb leírtakat és a kisugárzásod pozitív mértékben hírtelen megváltozik akkor varázsütésre tele leszel barátokkal, de nem mondom, mert ez nem igaz.
Nagyon sokáig voltam egyedül, mint te most, de jelen állapotom pont az ellentéte a tiédnek. Nem vagyok egy népszerű alak, sőt! Az idegenek inkább csak messze elkerülnek, mert idézem: "megjelenésed félelmet kelt embertársaid szívében!" ezt valami 70' nénitől kaptam meg, aztán rá két órával már boldogan söröztem barátaim körében.
Mi volt az a fordulópont aminek a segítségével leküzdöttem a magányomat? A kérdés sokkal jobb lenne, ha átírnánk "ki volt az aki segített"-re. Megmondom őszintén magamtól nem változtam volna egy picit sem, de elég volt egyetlen apró lökés ami után már bátran tudok ismerkedni szinte akárkivel.
Te, feltételezéseim szerint exovertált vagy ami hatalmas előny. Ezek után tényleg csak annyi kell, hogy megkeresd azokat a közegeket ahol a hozzád hasonló érdeklődéskörrel rendelkező emberek vannak aztán nyiss feléjük. Utána csak egyetlen egy tanácsot kell betartani: ha barátokat akarsz, ne jófejkedj. Egyszerűen viselkedj őszintén és akkor téged ismernek meg és nem csak a felszínt karcolgatják. Utána már csak rajtad áll.
(Bocsánat a hosszú és zavaros monológért)
(20 éves srác)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!