Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Más is beleőrült a felsőoktatá...

Más is beleőrült a felsőoktatásba, szakkeresésbe, mellette melóba?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy mostanába jöttem rá, hogy az egyetem nem arról szól (ha szól valamiről), hogy beülök és akkor tutijó -persze tanulással, hanem egy "eszközként" kell kezelni. Pl menj magyarra ha szépíró vagy és szopj.

Szóval dióhéjban: beleőrültem. 2< éve kezdődött, próbáltam dolgozni, valamennyire sikerült is egyetem előtt de igazából minden téren veszítettem és csak megőrültem. És észre se vettem, hog beleőrültem a helyzetbe, hogy hivatást válasszak.

Beiratkoztam egy TáTK-os szakra és kb ki is estem már. - Otthagyom,fix, mert csúszok. Szóval beleőrültem a felsőoktatásba, hogy "jajj megyek egyetemre szeptemberben, ide és ide" közben meg a környezetem terrorizáltam a továbbtanulással én meg tönkrementem, főleg mentálisan de már testileg is.

Járt valaki így? Volt, hogy 24 órából 24-et ezen kattogtam és bumm.

Totál deficit.

2017. nov. 22. 20:55
 1/6 A kérdező kommentje:
Kidobtam egy csomó időt és tönkre is mentem. :/
2017. nov. 22. 20:56
 2/6 anonim ***** válasza:
82%

Én infó szakon vagyok, és mellette dolgozom. Az egyetem 50%-ban szól a tanításról 50%-ban pedig arról, hogy minél több pénzt zsebeljenek be, de hát miért is ne tennék ezt? A munkahelyen is a fentebbvalók szeretnének meggazdagodni, meg úgy mindenki más is, csak ők nem mindig képesek pénzt felhalmozni. Olyan eszköz vagy, amit kihasználnak mások, cserébe megdobnak valamennyi lével. Az egyetemen pedig gondolom azért is nehezebb a tanulás, hogy ne legyen olyan sok tanult ember, több legyen, akit ugráltatni lehet.

Ilyen az élet sajnos, főleg pénzközpontú és emiatt szar néha. Próbáld a jó dolgokat is meglátni benne, különben tényleg megőrülsz. Ez is egyfajta természetes kiválasztódás, meg kell küzdeni vele.

2017. nov. 22. 21:10
 3/6 anonim ***** válasza:
48%

Érdekes engem soha nem húzott le pénzzel az egyetem... sőt, ők fizettek... hmmm érthetetlen.

Az egyetem arról szól, hogy szakembereket képezünk, nem pedig arról, hogy papírt adunk mindenkinek.

2017. nov. 22. 21:44
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

1# vagyok

Nekem is fizetett eddig az egyetem, de még így is elég pénz marad nekik. Ugye vannak, akik fizetnek félévente nem is keveset, és az államtól is kapnak pénzt. Ezekből bőven jut elég juttatás magukra és azokra, akiket fizetnek.

Ahova én járok, nem ad jó szakképzést, mert inkább elmélet-orientáltabb tudást ad, és nem azt, hogy hogyan programozzak. Ahhoz is adnak valamennyi tudást, de önszorgalomból lehetsz jó programozó, nem az egyetem miatt.

Amúgy vannak igenis jó egyetemek, de ritka az az intézmény, ami az emberekkel foglalkozik, minthogy pénzt vegyen el tőlük.

2017. nov. 22. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is TÁTK-s vagyok és utálom. Ugyan nincsenek problémáim a tanulással,de én is más egyetemen/karon/szakon folytatom tovább.

Melyik egyetemre jársz?

2017. nov. 23. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ennel kemenyebb dolgok is az eletben. Nem igazan latom, hogy mi beleorulni valo van az egyetemben. A melot se, mert 90% dolgozik mellette valamennyit, es joval kevesebben orulnek bele. Nem ertem a problemadat, nem kell mindenkinek diplomat szereznie, senki se kenyszerit ra, hogy te ezt meg ezt a szakot valaszd. Nem kell erre ennyire rafeszulni, manapsag mar szinte mindegy, hogy milyen diplomad van, barmi lehet beloled. Nincs evvel kobe vesve semmi, vallakozast is alapithatsz, elmehetsz kulfoldre, egyszeru alkalmazott is lehetsz, kesobb is tanulhatsz kb barmit. Lazulj mar el egy kicsit, gyakorlatilag nincs is semmi problemad, csak generalsz magadnak a semmibol egyet, hogy legyen mibe belebetegedni.
2017. nov. 23. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!