Nem tudok létezni. Mit tegyek?
"Nem tudok létezni. Nem tudok aludni, hónapok óta. De ébren lenni se vagyok képes. Nehezemre esik a levegővétel. Nem tudok enni, folyamatos hányinger kínoz. Dolgozni se tudok. Rettenetesen fáj a fejem. A nyakam. Az ízületeim. A gyomrom. Dobog a fülem. Nincs kedvem semmihez, nem érdekel semmi. Nem látok kiutat. Nem akarom folytatni. Nem vagyok hajlandó, se képes több halálra. Rettenetes már a levegőtlensége a tömegmagánynak."
Ez az idézet a citatum-ról való, de leírja, hogy mit érzek már oly rég óta.
Egyszerűen hiányzik belőlem valami és nem találom sehol. Nem tudom hogy keressem, nem tudok merre menni nem tudok mit csinálni, már teljesen feleslegesnek érzem a nap, mint nap történő küzdelmet. Felkelek, de miért? Úgy se lesz jobb semmi, hiába próbálom a jót meglátni mindenben, 1-1 kis film, könyv, történet, filozófiai érv, vagy akármi más aminek van bármi köze ehhez a világhoz, arra késztet, hogy újra elgondolkodjam az életemen, és rájövök, hogy semmi értelme, de arra már nem tudok rájönni, hogy mitől lehetne értelmes.
Pszichológushoz és barátaihoz ne küldjetek, nem tudnak segíteni, magamban kellene valamit helyre tennem, de egyszerűen nem tudom mit, mert üresnek érzem magam.
Nálam már évek óta tart ez az érzés, hol kevésbé, hol jobban földhöz vág. Bármelyik napomat tönkre tudja tenni és oda a produktivitás és a hatékonyság aznapra. Ilyenkor persze a kommunikáció másokkal és a lélegzés is nehezemre esik.
Mit tegyek? Voltatok már hasonló cipőben? Hogyan másztatok ki belőle?
"Talán ha találnék egyet valahol... De mégis hol?"
?? Nem találsz barátot, hanem barátságot kreálsz.
Nem úgy van, hogy kimegyek az utcára és meglátom Józsit, és ó meg is van a legjobb barátom.
A kérdés az hogy: Mikor kezdek el barátságot kreálni?
"Felkelek, de miért?"
Azért hogy tapasztalj valami újat, valami jobbat mint tegnap, valami mást. Mert ezért vagy itt, ezért élsz, hogy tapasztalj dolgokat.
" Úgy se lesz jobb semmi, "
Hát ha nem teszel jobbá semmit, nem is lesz.
Épp azon vagyok hogy mindennap a szépet lássam a dolgokban, mégboldogabb legyek, így tudom miről beszélek.
Nem tudom csinálod e ezeket a dolgokat, de ezek fontosak:
Napi testmozgás.
Korán kelés hogy este le tudj feküdni időben.
Valami gondolkodtató feladatot megcsinálsz, játék pl.
Kommunikáció más emberekkel, akár interneten is.
Illetve meditáció.
Ezek amik szuper szükségesek hogy "alapszinten" tudj gondolkodni.
Az élet értelmét keresed, mi az amiért érdemes élni, holott az egész élet értelme maga az élet, minden pillanat.
Mintha egy hajón eveznél az óceánban, és keresnéd hogy merre kell evezni. Holott, nem kell sehova, nincs cél, csak az a lényeg hogy megtapasztald milyen evezni egy hajón az óceánban. Útközben jönnek majd cápák, meg minden ló..sz ami izgalmassá teszi, de csak szimpla élvezetért csinálod az evezést.
Az élet értelme hogy tapasztalj, azt pedig minden pillanatban csinálod, mert élsz. Így már nem kell a céllal törődnöd, mert minden pillanatban eléred, így arra koncentrálhatsz hogy szórakozz.
Na végre használható válaszok, köszönöm! :)
Megpróbálok akkor változtatni a felfogásomon.
Utolsó köszi a tippeket, a meditáción már én is gondolkodtam, viszont nem tudom milyen meditációt végezzek. Ebben tudsz segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!