Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Nem tudok létezni. Mit tegyek?

Nem tudok létezni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

"Nem tudok létezni. Nem tudok aludni, hónapok óta. De ébren lenni se vagyok képes. Nehezemre esik a levegővétel. Nem tudok enni, folyamatos hányinger kínoz. Dolgozni se tudok. Rettenetesen fáj a fejem. A nyakam. Az ízületeim. A gyomrom. Dobog a fülem. Nincs kedvem semmihez, nem érdekel semmi. Nem látok kiutat. Nem akarom folytatni. Nem vagyok hajlandó, se képes több halálra. Rettenetes már a levegőtlensége a tömegmagánynak."

Ez az idézet a citatum-ról való, de leírja, hogy mit érzek már oly rég óta.

Egyszerűen hiányzik belőlem valami és nem találom sehol. Nem tudom hogy keressem, nem tudok merre menni nem tudok mit csinálni, már teljesen feleslegesnek érzem a nap, mint nap történő küzdelmet. Felkelek, de miért? Úgy se lesz jobb semmi, hiába próbálom a jót meglátni mindenben, 1-1 kis film, könyv, történet, filozófiai érv, vagy akármi más aminek van bármi köze ehhez a világhoz, arra késztet, hogy újra elgondolkodjam az életemen, és rájövök, hogy semmi értelme, de arra már nem tudok rájönni, hogy mitől lehetne értelmes.

Pszichológushoz és barátaihoz ne küldjetek, nem tudnak segíteni, magamban kellene valamit helyre tennem, de egyszerűen nem tudom mit, mert üresnek érzem magam.

Nálam már évek óta tart ez az érzés, hol kevésbé, hol jobban földhöz vág. Bármelyik napomat tönkre tudja tenni és oda a produktivitás és a hatékonyság aznapra. Ilyenkor persze a kommunikáció másokkal és a lélegzés is nehezemre esik.

Mit tegyek? Voltatok már hasonló cipőben? Hogyan másztatok ki belőle?

2017. okt. 16. 11:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%
De miért ne küldjünk pszichológushoz? Mert ő esetleg tudna segíteni elindulni, meg feltárni a problémát?
2017. okt. 16. 11:25
 2/12 anonim ***** válasza:

Változatosságra van szükséged és hozzá pár haverra.

Szar ez a világ, de összetartva ki lehet húzni benne.

2017. okt. 16. 11:41
 3/12 A kérdező kommentje:
Ennek egyetlen oka az, hogy már 6 pszichológusnál voltam. A 7. se hiszem, hogy tudna segíteni, ők csak megteremtik az utat a kiút felé, de honnan tudná szerencsétlen agykurkász, hogy merre tereljen, ha még én se tudom?
2017. okt. 16. 11:41
 4/12 A kérdező kommentje:
2-es: az az igazság, hogy van pár "haverom". De olyan barátom még sosem volt, akinek el tudnám ezeket mondani. Talán ha találnék egyet valahol... De mégis hol?
2017. okt. 16. 11:42
 5/12 anonim ***** válasza:
52%
Rendszeres változatos étrend, kevesebb önkielégítés, aztán visszatérünk a kérdésedre.
2017. okt. 16. 12:21
 6/12 A kérdező kommentje:

5-ös: Ha ez komoly akar lenni, akkor kétlem, hogy bármit is segítene rajtam. Nem a testemmel van a gond, hanem a felfogásommal. A maszturbációról pedig annyit, hogy közösségi területen élek, esély nincs önkielégítésre. Igazból nem is vágyom rá, mert már az is rossz érzéssel tölt el.

Ha viszont mégsem komoly, akkor találtam egy újabb okot arra, hogy ha bárkitől is segítséget kérnék, ne tegyem.

2017. okt. 16. 13:17
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

"Ha viszont mégsem komoly, akkor találtam egy újabb okot arra, hogy ha bárkitől is segítséget kérnék, ne tegyem."

Ki kiváncsi az önsajnálatodra, meg a hisztidre? Először is saját magaddal kellene tisztázni pár dolgot, nem másoktól várni a csodát! Ha neked ez a mostani állapot nem terszik akkor változtass! Senki sem fog helyetted!

2017. okt. 16. 14:49
 8/12 A kérdező kommentje:

"Ki kiváncsi az önsajnálatodra, meg a hisztidre?"

Például aki ide ír. Azért írtam én is ide, hátha találok olyan embereket akik hajlandók segíteni. Akik meg nem, azok el se olvassák, hanem csak nyomjanak még egyszer rá az "Egy véletlen kérdés" gombra.

"Először is saját magaddal kellene tisztázni pár dolgot, nem másoktól várni a csodát! Ha neked ez a mostani állapot nem terszik akkor változtass! Senki sem fog helyetted!"

Ezt adom, csak ha tudnám is mit kellene változtatni akkor nem tettem volna fel a kérdést.

2017. okt. 16. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:
58%
Legyenek céljaid. Gondolkodj pozitívan, tervezz előre és próbald megvalósítani. Annak semmi értelme nincs hogy otthon ülsz és magadat sajnálod hogy te milyen szerencsétlen vagy. Ez sehova se vezet. Nem sokaknak esik az ölükbe a boldogság, azért tenni kell.
2017. okt. 16. 15:15
 10/12 anonim ***** válasza:
Azért a nulla maszti vagy a junk food összevisszaság külön-külön is eléggé tud ilyet csinálni az emberrel, együtt meg szinte biztos, hogy mindenhol fájó lélekkel fogsz tévelyegni az értetlenkedők közt, akiket cserébe te se értesz. Kell utat adnod magadnak, célszerűen olyat, amiben jó vagy, és a minimális tiszteletet add meg magadnak, legalább a fizikai alapszükségletek legyenek már kipipálva! Fordítva nem megy, semmi és senki nem fog jönni, hogy varázslatos módon megoldja ezt neked! Feszülhetsz ez ellen kedved szerint, de azt azért lásd meg, hogy sokkal kevesebb energia lenne kipróbálni azt, hogy evéssel, mozgással, kapcsolatokkal, feladatokkal (valódi nehézségek vállalásával, amik jó eredményeket szülnek szabadon választott témakörben) az emberlét alapszintjéig eljutsz. Aztán meglátjuk, mi marad a spleenből.
2017. okt. 16. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!