Pánikrohamok reggelente. Volt már valaki hasonlóan?
Egy éve jártam terápiára depresszió miatt, fél éve hagytam abba. Egy darabig jól voltam, aztán nyár elején újrakezdődtek a rémálmok és a pánikrohamok, sokszor már félek elaludni, de még mindig a reggelek a legrosszabbak.
Ha egyedül vagyok otthon (7 napból 6szor), akkor többnyire már félálomban elkezdődnek.
Nem merek megmozdulni, mert félek, hogy akkor valami baj történik. Sokszor van olyan érzésem, hogy valaki bejöhet a szobába, és mindenféle rémeket képzelek el. Fényes nappal.
Ma reggel is egy szörnyű rémálomból ébredtem (sorozatgyilkosság, kannibalizmus, egyéb förtelmek), és nem bírtam felébredni normálisan, mindig visszazuhantam, és folytatódott. A végén már azzal ébredtem, hogy hányingerem van, ki kell mennem a mosdóba. Csak épp nem mertem megmozdulni.
Szerencsére lassan átment, de szörnyű volt.
Nem nézek/olvasok semmi ijesztőt, fogalmam sincs, honnan jönnek ezek. Stresszes életvitelt sem folytatok, csak annyi, hogy nagyon sokat vagyok egyedül.
Megoldás?
23n
Ne legyél annyit egyedül, hívj át barátokat, ha vannak, beszélgess valakivel neten. Ha egyedül vagy, háttérben mehet valami alapzaj. Rádió, film, kismadár..
Esetleg korábban ért valami iskolában vagy munkahelyen, esetleg magánéletben, amihez kötni lehet? Ha szeretnéd, privátban is írhatod.
23F
Nekem is ez volt aztán egyszer csak abbamaradt, nem is szoktam már álmodni stb.
Habár ez a képzelődés még megvan és félek a sötétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!