8 éve halt meg az apukám, de akkor miért most sírom át az éjszakákat?
Nekem öt éve halt meg, de az első pár évben nem igazán fogtam fel. Nem láttam a testét, hamvasztották. A temetésen egy kis fa dobozt álltunk körbe...
Az ember nem igazán fogja fel mi is az a halál. Senki nem beszél róla, általában kórházban zárt ajtók mögött történik... Egy totál steril dolgot csináltak belőle... Öt évesen nehéz felfogni. Lehet hogy csak most tudatosult, hogy nem látod többé. 23F
Nekem öt évesen halt meg az anyukám. Most 15 vagyok. Ne szégyelld magad. 5 évesen mikor elmondta nekem az apukám, szerinted mit fogtam fel? Persze, megérettem, hogy többet nem jön haza Mami, de így 15 évesen sokkal nagyobb fájdalommal járnak elveszíteni őt. Én nagyon érzékeny srác vagyok, szoktam ritkán rá gondolni (igen sajnos/nem sajnos nem gyakran gondolok rád mert mindig szomorú leszek tőle, nálam ezt nem szeretem ha témába kerül barátok által, suliban, bárhol) és akkor mindig elkap a sírás. Ez van, nem tudsz sok mindent tenni ellene. Talán annyit, hogy kibeszéled. Beszélj a szüleiddel (anyukáddal, és pót apukáddal ha van) vagy a barátaiddal.. nincs is jobb, mint kisírni magad, hidd el még lehet könnyebbülni. Leszögezném itt a végén, szűk 1 évvel talán a anyukám halála után "kaptam" én és a tesóm egy pótanyukát, aki azóta is velünk van és úgy szeret mintha ha sajátai lennénk. Nemsokára 10 éve van velünk, és nagyobb áldozatokat hozott értünk, mint néhány anya a saját gyermekéért. 😊
Ha van kedved, beszélgethetünk kérdező! 🙅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!