Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Egy 'barát' aki csak kihasznál...

Egy 'barát' aki csak kihasznál vagy az egyedüllét?

Figyelt kérdés

Külföldre költöztem pár éve. Ezalatt az idő alatt a régi barátaimmal megszakadt a kapcsolat vagy csak a neten beszélünk. Az egyikük mindig is vágyot arra, hogy külföldön éljen, így segítettem neki kijönni. 3 hónapig lakott nálunk ingyen. Majd elköltözött. Rengeteg mindenben kihasznált és én önként megtettem neki mindent. Cserébe örültem, hogy szervezünk közösen programokat, kimozdulunk, péntekenként együtt sörözünk. Rá jellemző, hogy teszi a szépet mindenkinek. Pl. nagyon utál minden állatot, mégis most megy az egyik kollégája házába az állatokra vigyázni amig ő nyaral. A nő segít neki kocsit szerezni olcsón. Rasszista, utál mindenkit aki nem fehér és keresztény, mégis multkor két indiai lánnyal ment bulizni. Oda azért ment, mert szerette volna megnézni a helyet. Este 11-kor hívott, hogy menjek, mert nem akar még hazamenni, de a két indiai csajt unja. Az utóbbi időben csak pótlék vagyok. Amikor együtt töltjük az időt, akkor tudom, hogy nem èrdekli, hogy mi van velem és csak anyagilag vagy más téren akar kihasználni. Mégis olyan látszata van mintha lenne egy barátom.

Egyébként van férjem, de ő más kultúrából származik és társamnak érzem, de emellett szükségem lenne barátokra. Munkahelyen szinte egyedül vagyok, a munkatársaim vallásos muszlim férfiak akikkel ugye nme tudok barátkozni. Járok suliba, de nagy a szórás a korosztályban, és én vagyok az egyetlen aki nem helyi, így itt sem megy túl jól a dolog. Szoktam kijárni, múzeumok, park, kiállítás, néha bár, de nem jön össze a spontán barátkozás.

2017. aug. 6. 23:38
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt pár hónappal ezelőtt már feltetted nem?
2017. aug. 6. 23:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Inkább egyedül. De hiszen te nem is vagy egyedül, van férjed.

Nekem is a férjem a legjobb barátom, én meg neki. Külföldön különösen kell a barátokkal vigyázni.

2017. aug. 6. 23:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A minőségi egyedüllét többet ér száz hamis barátságnál!
2017. aug. 6. 23:49
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos hiába a minőségi egyedüllét, ha nem tudom kivek megosztani az élményeket. Férjemnek a munkája a hobbija is, így ő sokszor túlvállalja magát munkával és itthon is ezzel foglalkozik. Nem bántani akarom, de eléggé aluliskolázott. A véleményét nem tudja mondatokba foglalni, nem tud érvelni, filmekből csak a komédiát szereti, egy komolyabb filmet már un. Nem szereti a múzeumokat, olvasni egyáltalán nem szeret és nem is nagyon tud. Mármint az értő olvasásával vannak gondok. Az ő hobbiához én nem tudok hozzászólni, amit én tanulok (és az én hobbim lenne ahhoz meg ő nem). Viszont a világ legrendesebb embere. Mindenét megosztaná és mindig kész segíteni. Szóval örülök, hogy van nekem, a barárom is egyben, de nem az a barát akivel sok közös lenne. Ez a lány akiről szó van, ő nagyon hasonló körülmények közt élt, èrdekli sok minden.
2017. aug. 7. 00:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Aki kihasznál, az nem barát.

Az egyedüllét pedig csak extrovertáltaknak rossz.

2017. aug. 7. 01:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem barát.

Elvagyok én nagyon sokáig magamban, igénylem is, hogy naponta pár órát csak magamban legyek. Viszont ez már 4 éve megy így, és egyre rosszabbul viselem.

2017. aug. 7. 01:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Ès csak olyanokkal barátkozol aki esetleg külföldön èl(közeledben)?

Mert ha nem,èn szívesen beszèlgetek:)

24L

2017. aug. 7. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!