Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Azok, akik nem szeretnétek...

Azok, akik nem szeretnétek gyereket, családot! Belegondoltatok már ti is abba, hogy nem lesz a legjobb így öregnek lenni?

Figyelt kérdés
Nekem van néhány mentális és lelki problémám, nem akarom továbbörökíteni a selejtes génjeimet, valamint örülök, ha magamat e fogom tudni tartani. Társra ugyan vágyom, de azt hiszem, erről is kezdek letenni a fentebbiek miatt. Meg nem találkoztam még olyan lánnyal, akire azt mondtam, hogy ,,Na, vele szeretném leélni az életem!". Viszont a fentiek fényében nem szeretném megérni az időskort, mert nem lenne senkim, csak egy szenvedő, magányos öregember lennék. Már most elkezdődött ez a folyamat, borzasztó rossz. Ti hogy vagytok vele?
2017. júl. 1. 08:18
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretnék megöregedni, és egyet is értek azokkal, hogy az a terv, hogy azért vállaljunk gyereket, hogy ne legyünk magányosak, egyrészt önzés másrészt, kétséges, hogy összejön. Sok ember feleslegesnek, élősködőnek tartja az időseket, nem véletlen, hoy sokan egyedül végzik az otthonokban, és nem feltétlenü biztos, hogy erről ők tehettek, mert rosszul nevelték a gyereket.

Márészt elég magányos terészetű vagyok, és nem azért, mert nem örülnék több társaságnak, inkább nem tudom elviselni az embereket alapvető gondolkodás -és viselkedésbeli különbségek miatt és nem értek szót velük. A gyerekekkel is ez a helyzet, csak őket más dolgok miatt nem szeretem. Azért nem fogok végig szenvedni éveket a gyerekneveléssel, és vállalni a kötöttséget, a szabadidő feláldozását, hogy öregkoromban pesztráljon. Másrészt, úgysem tudnám olyan emberré nevelni, amilyenné gondolom, mert a nevelésemet kb el is rontanák az óvodában, iskolában, bárhol szembejövő befolyásoló tényezők. Még ha olyan emberré is válna, akivel jó kijövök, kompatibilis lenne a személyiségünk, és törődne velem idős koromba, akkor sem érné meg a sok energiát, lemondást.

Amúgy milyen mentális és genetikai problémmáid vannak? Amennyiben tényleg vannak, nem csak önsajnálatból rámondod, elég tiszteletre méltó, hogy nem vállalsz gyereket. Sok ember tényleges mentális problémával és genetikai betegséggel is vállal gyereket, mert neki ez jár és megteheti, arra meg magasról tesznek, hogy milyen embereket hoznak létre ezáltal a társadalomba.

2017. júl. 6. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!