Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Az ember mégis mit tegyen...

Az ember mégis mit tegyen ilyen elkeseredett helyzetben?

Figyelt kérdés

Végzős lettem volna az egyetemen, de egy nagyon jó szándékú tanár, aki tudta ezt, utolsó vizsganap szépen megbuktatott, így nincs államvizsga. Máskülönben 4-5ös tanuló voltam, szóval nem a képességeimmel volt a baj. Nincs munkám, végzettség nélkül sehova se kellek, ahova meg kellenék ott túlórát kéne vállalni, de olyan szinten, hogy akkor meg államvizsgázni nemtudnék, ezt közölte a munkáltató is, és h nem engedne el.

...

Pénzem, egy vasam sincs, szüleim nem tudnak segíteni, az utolsó félévemet az egyetemen már nem tudják finanszírozni.

Barátaim, párkapcsolatom nincs, bevagyok zárva egy kis városba, ahol lehetőség sincs az ismerkedésre... aki barát, az máshol él, kapcsolatra találni itt valakit, esélytelen.

Küldözgetem az önéletrajzom már mindenhova, vagy azt kapom, hogy túlképzett vagyok, vagy vissza se jeleznek, vagy azt írják, hogy akkor tudnak alkalmazni ha megvan a diplomám... elegem van az egész életből, hogy soha egy napig se voltam boldog... :(

29N

2017. jún. 28. 18:25
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
következő félévben ismét felkell vennem a tárgyat és a szakdolgozatot (ami már kész van és júliusban adtam volna le, ha nem buktat meg a nő) a tandíj így iszonyat magas lesz, amit nem tudom hogy fizetek ki, mert ismét kikell fizetni a szakdolgozatot (bukott kreditnek számít a mostani felvét mert csak abszolutórium után lehet leadni, ami most lett volna de 3 kredit híján lőttek neki).... ősszel új félév, tavasszal mehetnék az ősz helyett államvizsgázni... addig se munka se pénz...
2017. jún. 28. 21:02
 22/31 I noor Y ***** válasza:

Hat nemtudom kar lenne erte ha nem fejezned be ha mar ennyi energiat beleoltel.

Az alantas munkanal meg tobbre vagy hivatott.

Hat az a no meg....meg akik ott voltak milyen beszariak.

Ez igy nem koser, nem tudsz valamikeppen igazsagot kicsikarni ilyen teren...ilyen nincs h nem erdekli a tudasod csak nem tetszik a pofad takarodjon mar el

Ahhoz h ilyet tegyen vmi olyasmi kene h nem vagy alkalmas de.....

2017. jún. 28. 21:22
 23/31 A kérdező kommentje:
de van, én azóta sem tértem észhez, hogy célegyenesben így kiütöttek... alkalmas vagyok a pályámra, a huszas éveim végigdolgoztam már ezen a területen, csak időközben elvesztettem a munkám (megszűnt a cég), de úgy voltam a tartalékból a diplomám megszerzéséig elvagyok, ugye ősszel végeztem volna, tartalékom felélem ez idő alatt rezsi stb, munkám pedig nincs.
2017. jún. 28. 21:30
 24/31 A kérdező kommentje:
és az az elkeserítő, hogy az életemnek egy olyan pontja sincs amire aztmondom hogy okés, és rendben...
2017. jún. 28. 21:30
 25/31 anonim ***** válasza:

# 24/

Ha így van, akkor még buta is vagy...minek diploma ráadásnak...

A saját jövődet te tudod alakítani, ha igazán akarod.Már nincs mit vesztened, akkor nyugodtan lehetne tenned is azt, amit nem mersz.Így van?

Kell a diploma, akkor balhézd ki.Ismét felkeresed a tanárt rejtettkamerával-mikrofonnal és készítesz egy "interjút" a hozzád való állásáról, mint írtad.

Utána beküldöd az igazgatónak, hogy gondolkozzon egy házon belüli orvosláson vagy népszerűsíted hivatalosan és nem hivatalosan is kitakarásokkal.Úgymond lesz egy "jó reklámja" a sulinak-tanároknak és persze az igazgatónak, akinek válaszát szintén rögzítsed, ha személyesen teszi.

2017. jún. 29. 09:36
 26/31 anonim ***** válasza:
Méltányossági vizsgák 1-2 héttel vizsgaidőszak vége után vannak, a Széchenyin pl. július 7-én. Felteszem, nálatok is így valahogy. A tanársegédről meg vélhetően a kollégái is tudják, hogy gubanc van vele, nem hiszem, hogy te vagy az első, akinek meggyűlt a baja vele. Próbálj meg bemenni a tanszékvezetőhöz, mondd el, mi a helyzet, akár kérd meg, hogy vizsgáztasson le ő, és bírálja felül a jegyedet, vagy keressen megoldást. Létezik oktatási ombudsman is. Ha nem akarsz balhét, akkor meg keress jól fizető melót a nyárra, egy tárgy mellett egész félévben is dolgozhatsz majd, akár másik városban.
2017. jún. 29. 09:51
 27/31 A kérdező kommentje:
azon vagyok kedves utolsó :( egyébként higyjétek el, nincs rá szabályozás, és abban igazad van, h a tanársegéddel másnak is meggyűlt a baja, pl. gondolok arra hogy más tanárokkal nincs túlzottan jóba, ezt leszűrtük abból, hogy alig beszélnek vele, pedig ott minden tanár jóba van a másikkal. a probléma vele az, hogy nehezen hiszik el h gonosz, pl. néha kenyérre lehet kenni állítólag vizsgán, megse hallgatja a tételt miközben mások felelnek, leállítja, hogy oké látszik h tudja, és jeles. közben mosolyog, de tudjátok ez az a gonosz mosolygás, amikor igazából legbelül megtudná ölni a másik felet, de azért tartja magát és magára erőltet egy vigyort. pl akik szemtanui voltak az esetemnek aztmondták, azért nem mernek nekem segíteni, mert még 2 tárgyból ez a nő vizsgáztatja őket, és szeretnének jó jegyet kapni.. hát köszi. nekem közölte finoman h rosszul van a képemtől holott akkor láthatott sztem másodjára. valamit megpróbálok kitalálni, legalább olyat h méltányossági alapon a tandíjamtól tekintsenek el, csatolom mellé hogy a munkaügyi központban regisztrált vagyok, és a havi nettó jövedelmem kb 20 ezer forint... értitek ha az ember az elején járna, jó, nemmondom hogy feladnám de erősen elgondolkodnék a jövőmön, de ilyenkor?? miért a végén kell csesztetni a hallgatót? szívtunk mi eleget éveken át ... :/ :( nem okozott gondot semmit fizetnem míg munkám volt, takarékoskodtam, de az a tartalék is elfogy egy idő után... mennék tanfolyamra, semmi sincs. mennék nyelvet tanulni, angol alap indul... én felsőfoknál tartok, ha ilyen tanfolyam indulna elmennék szívesen memóriafrissítésre, majd nyelvvizsgázni, de pénzem sincs rá... no meg a régiónak igénye se ilyen képzésekre...
2017. jún. 29. 10:39
 28/31 A kérdező kommentje:
utolsó: nálunk nincs ilyen h méltányossági vizsga. sőt, még a hkr-ünk is egy lószr, nincs semmi leszabályozva rendesen.
2017. jún. 29. 10:40
 29/31 A kérdező kommentje:
most neztem utana: ez a no a tanulmanyi rektorhelyettes vagy mi a szosz :))) szoval neki kene cimeznem a panaszt :D vicc komolyan
2017. jún. 29. 11:29
 30/31 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom :(

még egyszer levizsgázni kellene másik tanárnál

2017. jún. 30. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!