Az ember mégis mit tegyen ilyen elkeseredett helyzetben?
Végzős lettem volna az egyetemen, de egy nagyon jó szándékú tanár, aki tudta ezt, utolsó vizsganap szépen megbuktatott, így nincs államvizsga. Máskülönben 4-5ös tanuló voltam, szóval nem a képességeimmel volt a baj. Nincs munkám, végzettség nélkül sehova se kellek, ahova meg kellenék ott túlórát kéne vállalni, de olyan szinten, hogy akkor meg államvizsgázni nemtudnék, ezt közölte a munkáltató is, és h nem engedne el.
...
Pénzem, egy vasam sincs, szüleim nem tudnak segíteni, az utolsó félévemet az egyetemen már nem tudják finanszírozni.
Barátaim, párkapcsolatom nincs, bevagyok zárva egy kis városba, ahol lehetőség sincs az ismerkedésre... aki barát, az máshol él, kapcsolatra találni itt valakit, esélytelen.
Küldözgetem az önéletrajzom már mindenhova, vagy azt kapom, hogy túlképzett vagyok, vagy vissza se jeleznek, vagy azt írják, hogy akkor tudnak alkalmazni ha megvan a diplomám... elegem van az egész életből, hogy soha egy napig se voltam boldog... :(
29N

Egy 29 éves nő vagy, nem semmi, hogy CNC-s és targoncavezető is. Ez így együtt még jól jöhet. Fogod a targoncát, megemelsz vele egy CNC esztergát és ráejted a tanárnőre. Aki lehet, hogy lesbos. Mert az érzelmeket nem zárja ki, hogy ő is nő. Vagy féltékeny rád.
Diploma nélkül ennyire értéktelennek érzed magadat? Lehet, hogy ez egy jel, hogy indíts vállalkozást. Mert ha senki nem alkalmaz, akkor alkalmazd magad. A világ leggazdagabb embereinek nincs diplomája, viszont vállalkozók lettek. Gates kapott egyet szánalomból, de csak az csak egy díszoklevél. Mire beindul a vállalkozás, meglesz az a diploma is. Öröm, bódottá (Grandfather Mattis)
hol írtam hogy CNC is vagyok? :/ olvassatok már el mindent, és csak akkor írjatok légyszives. azt írtam, hogy a munkaügyi központ csak ilyen tanfolyamokat indít, és mivel kb ipari övezetben élek - ergó férfiaknak kedvez állás terén itt minden, azért indítanak itt ilyen tanfolyamokat, mert erre van szükség - én maximum malmozhatok. egyszer próbálkoztak egy pénzügyi OKJ megindításával, ketten jelentkezrek rá, annyira nem volt érdeklődő ami szomorú.
Borsod megye legszrabb zugában élek. És nem érzem magam diploma nélkül senkinek, csak mikor egy hajszál választ el a célomtól, attól amiért éveken át meggebedtem, mindez egy idióta tanársegéd pcsa miatt, kicsit idegölő. Egyébként ha ez nem, már novembertől diplomás lennék és munkába állhatnék... mert a leendő végzettségem viszont kelendő, volt munkáltató aki jelezte, hogy államvizsga után keressem meg, nem kevés pénzért. Pénzem meg nincsen se vállalkozáshoz, se pedig ahhoz hogy másik régióban próbálkozzak és keressek állást.
Egyedül kb a túlélésért küzdők...másnak legalább ott egy pár akivel együttél, oszlanak a költségek stb, nekem semmi nem jutott közel a 30hoz.. ahol tud ott kicseszik velem az élet.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!