Vanak itt akik dadognak?
Dadogo, beszédhibás emberek véleményére, tanácsaira lennék kiváncsi hogy ők hogyan élik meg ezt és a minden napokat.
Milyen trükköket használnak egyes kinos szituáciok megoldására.
Vagy ha sikerült ezt leküzdeniük azt hogy teték
Enis dadogok és már kezdek ebbe bele bolondolni, folytonos egyedüllét, emberek lenéznek, átnéznek rajtam, tudásom nemtudom kamatoztatni, folytonos szorongás, érzelmileg feszült, semmibe nem lelem örömöm, szoval tanácsok nagyon jol jönének.
UI: fordulj logopédushoz kommenteket hanyagoljuk, mivel nálam lelki eredetü.
"A fogazat szabálytalansága nemcsak esztétikailag kedvezőtlen, hanem nehezíti az eredendően ép fogazat és fogágy megőrzését, ínygyulladáshoz, fogágybetegségekhez vezethet, beszédhibákat, a rágás tökéletlensége miatt pedig emésztési zavarokat okozhat."
Forrás: [link]
Csak marketingfogásnak írták oda.
Eleinte zavart,mostmár nem érdekel annyira.Már csak azért se mert súlyosan antiszociális vagyok és gyűlölöm az embereket.Csak akkor mozdulok ki otthonról ha megyek a munkahelyre.Persze nem örülök annak ha idegen emberekkel kell beszélnem és kicsit kellemetlen ha dadogok előttük.ha emiatt lenéznek hát leszarom mert kölcsönösen lenézem őket én is.Az meg csak a saját tudatlanságukat bizonyítja ha azt hiszik valakinek alacsony az értelmi szintje csak azért mert dadog
Szerencsére van néhány trükk dadogás ellen.Például más szót mondasz helyette,de van olyan hogy az egész mondatot átalakítom hogy végig tudjam mondani.Az az érdekes van amikor alig tudok beszélni,de olyan is van amikor jobban beszélek mint egy "normális" ember.A dadogásom nem tudom mitől függ,van amikor előjön,van amikor nem dadogok.Barátnőm előtt például nagyon ritka amikor dadogok,mások előtt változó
Na de mindegy,vissza térve a trükkökre,van hogy nagy levegőt veszek és akkor az segít kimondani egy szót,de olyan is van amikor egy szót két részletben mondok ki. Például van az a név hogy Ilona. Ha az "I" betűnél megakadok akkor nem erőlködök tovább hanem egy kis szünet után úgy folytatom hogy "lona" tehát ebből ki tudja következtetni az illető hogy kiről vagy miről van szó.Kicsit furcsa de jobb mint a semmi
Még egy fontos dolog,a szemkontaktus nagyban ront dadogóknál a beszédben,úgyhogy az elején próbálj meg úgy beszélni az emberekkel hogy nem nézel a szemükbe
Ovis koromban dadogtam aztán elmúlt.Utána általános 8-tól visszajött.Úgy alakult ki szerintem hogy a szavamba vágtak párszor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!