Tényleg ennyire gáz lenne, hogy ennyi idősen egyedül élek?
Lehet rossz a kategória, szoval bocsánat.
A helyzet a következő: szeptemberben kezdtem az egyetemet Pesten, vidékről költöztem fel. Van Pesten egy lakásunk, ideiglenesen megkaptam. Ket szobás, az egyiket nappalinak hasznalom a másik a halom. Egyedül elek, baratom jelenleg nincs, de persze nagyon vágyom ra, de ez is egy mas téma. A probléma az, hogy akárhányszor valaki (egyetemről emberek például) hogy egyedül elek mintha megváltozna rólam a véleményük. Mintha gaz dolognak tartanak, állandóan megkérdezik, hogy nem rossz egyedül es megy erről a beszélgetés. Holott en nem ertem gaznak, persze néha napján nem tul jo, főleg ha semmi dolgom es meg egesz nap a tv hogy ke érezzem magam egyedül, de ezen kívül jo dolognak tartom, mert azt tehetem amit akarok, bármikor bárki aludnal nálam (barátnőkre gondolok), tudok tanulni, ráadásul meg tanulok önállósodni. Viszont olyan mintha mindenki a korosztalyomban ezt egy nem normális dolognak fogna fel.
Baratnokbol is kevés van nekem sajnos, szoval nagyon gyakran nem tudok eljárni itthonról, de ha nincs dolgom elnezek rokonaikhoz ilyesmi. Szoval nem igazán nevezném magam maganyosnak, habár tény, hogy néha nem a legjobb dolog. Ráadásul anyukám szerint ezzel el fogok szokni attól, hogy mással lakjak es ha egyszer ugy alakulna, hogy lesz egy baratom akivel osszekoltoznenk rosszul viselnem.
Mi a véleményetek erről a témáról? Szerintetek gáz vagy nem? Csak kíváncsiságból kerdezem, mert kezdem emiatt magam rosszul érezni, mert mi van ha mondjuk a kiszemeltemmel lesz erről szo, es akkor majd o is furán nez rám, hogy ennyi idősen egyedül? Mar kezdek azon gondolkozni, hogy mindenkinek inkabb azt mondom, hogy egy barátnőmmel lakok hogy ne nézzek rám furcsa szemmel...
19/L
Az emberek millió dolog miatt szeretnek ítélkezni, én is egy darabig béreltem albérletet, magamnak, egyedül és nem értették miért nem költözök be máshova vagy keresek lakótársat, esetleg párt magamnak.
Ne akarj nekik görcsösen megfelelni, a lényeg, hogy Te jól érezd magad a bőrödben. Szerintem az összeköltözés ettől nem lesz sokkal nehezebb, szokatlan lesz az első pár hét, de nem jelent hátrányt :)
Az ítélkezők gondolom veled egykorú gyerekek. Otthon laknak a szüleikkel, vagy minimum hétvégente hazalátogatnak, ebből kifolyólag fogalmuk sincs arról, hogy milyen teljesen önállónak lenni. Ne törődj velük, csak irigykednek. Te sokkal előbb fogsz megtanulni magadról gondoskodni, mint azok, akik most furcsán néznek rád. Ne zavarjon össze az életkoruk, ők még gyerekek, ebből kifolyólag az életbölcsességeiket én kritikával kezelném.
Az anyukádat viszont egyáltalán nem értem, miért riogat téged. A párkapcsolat mindenkinek nehéz, annak is, aki a hat testvérével osztozott a gyerekszobán. Nem vagy te 70 éves macskás néni, hogy ne bírnál másokhoz alkalmazkodni! Nincs veled semmi baj, nyugi. Ne törődj mások károgásával.
Szerintem nem rosszindulatból mondanak ilyet az emberek. Csak szimplán hülyék, és képtelenek elvonatkoztatni a saját életüktől. Minden az alapján képzelnek el.
Én például világ életemben otthonülős voltam, és akik tudták ezt, azok is folyton nyaggattak hogy "miért nem bulizol, miért nem kapcsolódsz ki kicsit"...egyszerűen nem értették meg és nem is akarták megérteni, hogy valakinek más jelenti a szórakozást nem a buli meg a piálás.
Az egyetemisták nagy része 2-3 lakótárssal, vagy kollégiumban lakik, és ehhez vannak hozzászokva. Én például az egyetem első 1-2 évében szerettem kolis lenni, mindig volt társaság, közös programok, soha nem unatkozott az ember, és az információ is gyorsabban áradt.
Manapság meg ott tartok, hogy ölni tudnék egy lakásért. Egyszerűen igénylem az egyedüllétet, főleg 8-10 óra munka után.
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat, jól estek és jobb kedvem lett tőlük. :) Én nem hinném, hogy irigyek lennének, szerintem szimplán furcsa nekik, hisz tényleg nem ez a megszokott egyetemistaként. Néha inkább pont, hogy én vagyok "féltékeny" másokra, mert ha valakivel együtt laksz sokkal könnyebb mondjuk elmenni bulizni meg ilyesmik.. Az ilyeneket kicsit bánom, hogy kimaradok belőlük, mert pár vannak barátaim ritkán megyünk el bárhova is, de hát sajnos ez van. Az idővel ez még változhat, csak mindig pozitívan kell hozzá állni. Viszont egy barátnak már nagyon tudnék örülni. :D
14-es válaszolónak: Sajnos nem tudok állatot tartani, mert általában hétévégre a szüleimhez utazok (de a mostani például kivétel, mert dolgozom) és nem hagyhatnám itt :( De gondoltam már rá, hogy kéne, mert kevésbé érezném magam egyedül.
12-es: Telefonról írtam, reggeli rohanásban, munka előtt, ha ez nem esett le az ékezetek használata miatt akkor a te inteligenciáddal vannak nagy bajok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!