Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Azok akik a magányt pártolják,...

Azok akik a magányt pártolják, megmondjátok miért?

Figyelt kérdés

Alapjáraton az ember társasági lény, mégis szinte mindenki a környezetemben inkább él egyedül, akár magányosan, mint mással, akihez alkalmazkodniuk kellene. Én meg pont a másik véglet vagyok, nagyon szeretném ha lennének kapcsolataim (baráti kapcsolatok, szerelemről álmodni se merek) de egyszerűen mindenki megvan magának.

Aki inkább egyedül van magának, az miért van?

2017. jan. 5. 22:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%

Azért,mert a legjobb dolog a szabadság.

Nem kell senkihez alkalmazkodni.

Ha egy kicsit mélyebbre nézel a legtöbb barátság nagyon felszínes.

Én azt nem értem mi abban a jó,hogy összegyűlik vagy 10 különböző ember,beszélnek a nagy semmiről és posztolják facebookra a képeket,hogy ők mekkora társasági életet élnek.

Persze,ha szerencsés vagy,akkor kifoghatsz az életben 1-2 olyan embert,aki tényleg pusztán érdek nélkül tart veled kapcsolatot,de ez nagyon ritka.

2017. jan. 6. 00:42
 12/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Érdekes látni azt hogy az emberek mennyire nem akarnak emberi kapcsolatokat. Persze ez így nagyon le van sarkítva, de alapjáraton inkább vannak az emberek egyedül mint másokkal, vagy kapcsolatba.

Persze ez csak egy észrevétel. Mégegyszer köszönöm a normális válaszokat!

2017. jan. 6. 09:14
 13/20 anonim ***** válasza:

Én a szó szoros értelmében magamnak való vagyok: mondhatni én vagyok a párom. Alkotói magányban ki tudom teljesíteni az életemet, ebben egy másik ember, mint állandó társ akadály lenne. De vannak barátaim, akikkel időről időre tartom a kapcsolatot, ők nem feltételei a teljes életemnek, hanem az utána való bónusz szerepét töltik be. És sem kívánok egyéb lenni egy másik ember életében, mint ez a bónusz. Nem egy úton járunk, csak az útjaink néha találkoznak hosszabb-rövidebb időre. Egy-egy ilyen kereszteződés felér egy ünnepnappal, de utána mindenki megy tovább. Például nálunk, Szilveszterkor összeverődött egy ilyen régi baráti társaság, akik már mindenfelé vannak, szinte csoda volt, hogy

ennyien ráértek. Fiatalodtunk nyolc-tíz évet, és senkinek nem jutott eszébe hiányolni az elmúlt év kimaradásait.

2017. jan. 6. 12:54
 14/20 anonim ***** válasza:

# 10 "Először is mert túlságosan körülményes nekem egy kapcsolat, túl sok munkát vesz igénybe és ehhez képest nagyon keveset kapok cserébe."

Egyáltalán nem akarok beleszólni, csak tévedésen alapul a leírást gondolom. Ez mindig embertől függ, hogy mennyit kapsz cserébe, szóval nem jó általánosítás szerintem. Vannak akik kapcsolatokat erőltetnek, miközben észrevehetnék, hogy a másik nem akarja annyira ővele. Aki meg rátalál a megfelelő személyre, akkor normálisan mindketten beletesznek törődést a kapcsolatba! kölcsönösen!

Az valóban fárasztó, ha csak egyoldalúan teszel egy kapcsolatért, egy olyan emberért, akinek te nem vagy fontos, szerintem amiről te beszélsz, az nem igazi kapcsolat:)

2017. jan. 6. 17:09
 15/20 anonim ***** válasza:

"Ha egy kicsit mélyebbre nézel a legtöbb barátság nagyon felszínes.

Én azt nem értem mi abban a jó,hogy összegyűlik vagy 10 különböző ember,beszélnek a nagy semmiről és posztolják facebookra a képeket,hogy ők mekkora társasági életet élnek."

Nekem személy szerint lehet, hogy általánosításnak tűnik (mivel úgy fogalmazol, hogy "legtöbb"). Bár egyáltalán nem vonom kétségbe, hogy ne lennének ilyen semmitmondó barátságok. Viszont van olyan helyzet is, amikor ezt te is csak felszínesen látod. Pl. Amikor nem ismersz embereket, és képeket látsz róluk közösségi oldalakon, az nem még nem ok az ítéletre, mert olyankor te is csak felszínesen közelítesz. Sok normális ismerősöm van, akik értelmes barátságokat alakítanak ki és vannak közös képeik facebook-on. Lehet, hogy te sem ismersz minden társaságot, FŐLEG ha magányos vagy... Nem kell előítéletesen ráfogni bárkire, hogy felszínes, miközben te sem ismered. Az is vicces lehet, ha nem érted, hogy miről beszél egy adott társaság, és rávágod, hogy a "semmiről beszélnek"..lehet hogy nekik az nem semmi, csak neked:) Én is távolságtartó, kissé barátságtalan beállítottság vagyok, de nem kritizálom mások barátságát.

2017. jan. 6. 17:24
 16/20 anonim ***** válasza:

Általában én is elég magányosnak tartom magam, de nem pártolom ezt, de nem is erőltetem a kapcsolatokat.

Sokszor ha összebarátkozom valakivel, akkor is csak elég lapos dolgokról tudunk beszélni, ezt így meg nem tudom értékelni. Számomra helyzetfüggő ez, szeretek olyanokkal ismerkedni, akikkel megtaláljuk a közös hangot, színes témákról beszélgetünk, nem csak úgy "vannak". Nincsenek felszínes kapcsolataim, viszont nyitott vagyok a legtöbb emberre, azért hogy MEGISMERJEM őket, és nem azért, hogy utána elmondhassam, hogy "vannak barátaim". Miután társaságba mész, és ismerkedsz, csak azután tudsz érdemi véleményt alkotni arról, hogy milyennek is látod az embereket.

2017. jan. 6. 17:36
 17/20 anonim ***** válasza:
Nem mondanám, hogy pártolom a magányt, de jobb egyedül, mint olyanokkal, akiket nem szeretek. Túl sokszor csalódtam, túl sokszor éltem bele magamat abba, hogy "ez az illető már biztosan nem fog gerinctelen módon, szó nélkül elkopni mellőlem, mint az összes többi". Hát, dehogynem.
2017. jan. 7. 00:24
 18/20 anonim válasza:
Olyan szinten sokat csalódtam emberekben, hogy már nehézséget okoz közelednem feléjük. VAGY idióták, és nem is akarok közeledni. Ez a két eset fordulhat elő, tehát marad az egyedüllét
2017. jan. 7. 00:29
 19/20 anonim ***** válasza:
10-es válaszoló szívemből szóltál! Én is egyedül érzem magam a legjobban, nem kell senkihez se alkalmazkodnom, én vagyok a főnök. Nekem ez az érzés többet tud nyújtani bármilyen kapcsolatnál.
2017. jan. 7. 01:36
 20/20 anonim ***** válasza:
Az alkalmazkodás és megfeleléskényszer néha belső komplexus is lehet. Olyankor nem várják el, hogy alkalmazkodj hozzájuk minden téren, sokan azt preferálják, ha meg van a személyes véleményed. Én senkivel sem szoktam éreztetni, hogy változzon meg értem. Empátiával is lehet barátkozni!
2017. jan. 7. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!