Miért gondoljátok gyávaságnak az öngyilkosságot? Miért gondoljátok gyávának azt aki megteszi?
Ahogy rátalálok az ehhez hasonló kérdésekre szinte mindenhol feltűnik az hogy gyávaság. Most szeretném kideríteni hogy szerintetek miért is az :D Megjegyzem volt már egy kérdésem a témában
Ha érdekel a kérdés és a válaszok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__8..
Nem értem miért értékelnek le mindenkit egy vélemény miatt, főleg az olyanokat, akik nem tekintik gyávaságnak az öngyilkosságot, s nem beszélnek úgy róla, mintha elítélendő dolog lenne :D
Nem egyező vélemény? Értékeljük le, csak nekem lehet igazam!!! Kb.
Látszik hogy sok az infantilis :D
Én legalábbis nem értékeltem le senkit itt.
Nem gondolnám gyávaságnak. Az öngyilkosság egy döntés, amivel Te rendelkezhetsz, hogy megmered e tenni.
Hülyeség azt mondani, hogy igazságtalan másokkal szemben. Ott a lehetőség mindenkinek. Az életet tényleg nem te választottad, nem te döntötted el, hogy hová és minek születsz. Évek alatt ezt megtudod változtatni, ha akarod, de vannak helyzetek, amiket egyszerűen nem lehet. És vannak emberek, akik ezt nem tudják kezelni, feldolgozni, ezért nem akarnak élni.
Úgy gondolom, hogy ebbe senki nm szólhat bele, hogy ki mit kezd az életével. Saját döntése, akarata, hogy mit tesz vele. Ha eldobja, eldobja. Nyilván, a szeretteinek k.urvára fájni fog és feldolgozhatatlan trauma lesz, de ha igazán szerették, megértik, hogy egy felnőtt ember azt tesz, amit akar. Nem élhet szabályok szerint, amiben elmondják, hogy ez rossz dolog és nem szabad. Saját döntése mindenkinek. Csak egyetlen egy dolog van. Át kell gondolni jól, hisz utána visszafordíthatatlan. Meg kell gondolnia, hogy tényleg ezt akarja-e és valóban ez lesz a legjobb döntés, amit hozhat, hisz ez végleges.
Összefoglalva: Én nem gondolnám gyávaságnak, csak egy döntésnek, aminek a kulcsa mindenkinek a kezében ott van és saját maga dönti el, hogy használja-e élete során vagy sem.
7-es miért önzőség másokkal szemben? Ők is megtehetnék bármikor akkor nem mindegy? Ugyan ez a családtagokkal miért kéne hogy érdekeljen valakit egy ilyen döntésnél a család?
13-as hogy érted hogy több galibát? Te is családtagokra gondolsz? Akkor az a család miért nem figyelt oda rá? És miért baj ha menekül? Az élet tényleg megfizeti azt a sok küzdelmet vagy csak mi hisszük hogy megfizeti?
Kérdező, amikor azt írtam, hogy galibát okoz, akkor ezzel sokakra gondoltam.
Ha van családja, akik szeretik, akkor bennük bűntudatot kelt, hogy mit nem vettek észre, mit rontottak el, miért nem szólt, hogy gondjai vannak.
Ha mondjuk vonat vagy metró elé veti magát, akkor fennakadást okoz a közlekedésben, emberek tömegeivel szúr ki, akiknek semmi közük ahhoz, hogy neki gondjai voltak, valaki elkésik miatta az iskolából, munkából, hivatalos találkozóról... Nem beszélve arról, hogy milyen érzéseket bolygat meg abban, aki a járművet vezette.
Ráadásul ha nem sikerül az öngyilkosság, mert életben marad, akkor magával csesz ki, ha mondjuk kevésbé szerencsés, akkor nyomorék lesz egész életében, ha szerencsésebb, de nyoma marad, illetve rátalálnak, akkor örökre ítélkezni fognak fölötte emiatt, és lehet, hogy ezért fog tudni nehezebben munkát vagy társat találni. Többnyire nem szokott sikerülni, mert vagy az életösztön kerekedik felül, vagy elvéti a próbálkozást, rosszul számítja ki a dolgokat.
Aztán van, aki a párját, exét akarja magához láncolni azzal, hogy öngyilkossággal fenyegetőzik, sőt, olyanról is hallottam már, hogy már ismerkedésnél előjött ez a zsarolás, ez pedig önzés a másik emberrel szemben, ha a másik ember nem elég erős, hogy ne hagyja magát zsarolni, akkor belemegy vagy benne ragad egy ilyen kapcsolatban csak azért, hogy a másik nehogy öngyilkosságot kövessen el, és idővel lelki nyomorékká válik emiatt.
Hagyjad kérdező. Tipikus magyar mentalitás. Dögöljön meg a szomszéd tehene is. Avagy nekem szar és küzdeni kell, más NEHOGY MÁR jobban élhessen s feladhassa, hát mi ez már?
XDDD Én jót röhögök mindenesetre a sok birkán.
Ez van. Sokan közületek álomvilágban nőttek fel s nem realizáltátok még mindig, hogy az élet unfair és nem ossza mindig egyenlően a lapokat. Van aki jóval gazdagabb, van aki megtehet ezt azt, stb... Sosem lesz egyenlőség az emberiségnél :D
#fájjoncsakazigazságapicikislelketeknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!