Miért van az, hogy a városomon kívül Magyarországon olyan "külföld-érzésem" van?
Tehát ha megnézek egy Pestet, Esztergomot, Egert vagy Szentest (vagy kábé akármit, amit eddig láttam) elfog egy olyan fura érzés, mintha nem itthon lennék. Nem tudom, miért van ez, de nagyon rossz :/ Főleg, hogy korábban még a városomból is el akartam költözni, mert az sem igen jött be, sőt, annak is vannak részei ahol elfog ez a külföld-érzés. Nagyon kellemetlen, mivel így úgy érzem, kábé ki vagyok zárva a világból. Miért lehet ez? Kisvárosban lakom egyébként, de így is vagy harmincezres, tehát nem annyira pici. A falu hangulat nemigen vonz egyelőre, de lehet, hogy ott fogok élni felnőttként... nem tudom.
Szeretnék majd ideiglenesen külföldre menni - tanulni - de utána itthon akarok élni, viszont félek, hogy külföldön meg majd otthonérzem magam. De mi van, ha ott sem? A városom után még Horvátország a legotthonosabb hely kb, de ott sem tudnám elképzelni az életemet (bár talán egy tengerparti faluban. Az annyira más, mint itthon, legalábbis nekem.)
Komolyan, mitől lehet ez? Veletek volt már ilyen? Mit tehetnék ez ellen?
Én nem értem ezt az "érzést", mivel ismerem a felsorolt városokat, ezen belül főként Egert ami egy nyüzsgő de történelmi város, Szentes meg igazi Dél-Alföldi nyugodt kisebb város amit amúgy imádok benne.
Valószínű az érzésed azért lehet mert nem odavalósi vagy ahol éppen jársz, nem bírsz felszabadultan alkalmazkodni az adott városhoz, lehet félelem van benned. A felsorolt városok is sokban különböznek, az emberek mentalitása is és az adott hely sajátossága.
Hát, nem tudom, lehet. Egert nagyon szépnek találom egyébként, kisebbként az is megfordult a fejemben hogy élnék ott. De ez tényleg csak pár példa volt, írhattam volna akár Balatonalmádit is.
Lehet, hogy ezért van - de akkor miért érzem azt a saját városom egyes részein (akár az általam gyakran bejártaknál is)?
Bocsánat, ez most eléggé nyafogásnak hangzik, de tényleg elég zavaró, és változtatni szeretnék ezen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!