Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan tudnám venni a bátorság...

Hogyan tudnám venni a bátorságot/önbizalmat, hogy idegen helyekre magam elmenjek?

Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim, viszont számtalan olyan alkalom lenne, amikor lyukasórában beülhetnék egy kávézóba esetleg megenni egy laza ételt, várakozni, netezni stb. Viszont magam nem merek elmenni, ráadásul ilyenkor szorongok. Nem tudom mi az etikett, félek, hogy leégek. De alapból jellemző rám, hogy félek olyan helyekre bemenni, ahol még nem jártam. Általában ha mégis muszáj, akkor percekig keresgélem a Google Maps Street View-n, hogy hova kell menni, hogy hol az ajtó, milyen belül az épület, hogy véletlenül se tűnjek lúzernek. Nem szégyenlem bevallani, hogy volt már olyan, hogy valahova be akartam menni (talán valami ruhabolt) és egyszerűen nem jöttem rá, hol lehet bemenni és hol nyílik az ajtó, rám jött a pánik és inkább angolosan távoztam. Ez valami genetikai eredetű lúzerfaktor vagy lehet rajta változtatni? Van köztetek ilyen ember?

2016. dec. 3. 00:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Mennyi ideig emlékeznél valakire akit láttál, hogy nem talált valamit? Valószínűleg eszedbe sem jutna másnap...
2016. dec. 3. 00:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezen a tapasztalat segít. Az önbizalom nem általános érvényű dolog, hanem adott helyzethez köthető. El kell menni párszor, erőt véve magadon, még ha akkor ez kínlódást okoz is. Aztán pár alkalom után egyszerűen megszokod, tudod, mire számíthatsz, és nem fogsz többé szorongani.
2016. dec. 3. 06:21
 3/4 anonim ***** válasza:
Ugyan ilyen vagyok. Az ajtókkal rendszeresen megküzdöm én is, egy pár másodperces bénázást, hosszú perceknek érzek. Rajtam az segített, hogy ha bármi kínosat csináltam, vagy történt velem, akkor nem nézek körbe, nem keresem hogy vajon ki látott - így talán egy külső szemlélőnek nem tűnők akkora lúzernek, aki rögtön keresi a szemével, hogy vajon ki láthatta a bénázását. Amúgy sincs kellemetlenebb annál a pár másodperces szemkontaktusnál egy ilyen eset után.
2016. dec. 3. 12:36
 4/4 anonim válasza:
Én is ilyen vagyok :D
2016. dec. 11. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!