Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Van-e kifelé vezető út a...

Van-e kifelé vezető út a kilátástalanságból?

Figyelt kérdés

Nincsenek barátaim, a barátnőm két éve elhagyott.(majdnem házasság lett belőle). Rá közel három héttel elpusztult a kutyám. Azt hittem, rosszabb már nem jöhet. Utána 2 hónapra rá egy este leforgása alatt elvesztettem édesapámat. Először fel sem fogtam, azt mondogattam magamnak majd fog hívni, visszajön, ez csak egy vicc. Ma már (2 év elteltével) rájöttem, hogy nincs tovább. Ideges lettem, pszichiáterhez is járok (korábban is jártam). A hétköznapi élet impulzusait nehezen dolgozom fel, idegesítenek az emberek, a felgyorsult élet.

Az érdekel a legkevésbé, hogy a kapcsolatom tönkrement, mert mentünk lefelé a lejtőn, nem volt perspektíva benne.

Viszont azt is hiszem, hogy engem nem lehet szeretni, elfogadni, mivel nem tartozom tömegemberek közé, inkább kijelöletlen utakon járok.

Kérem, hogy vallásosok ne írjanak, mert ellenérzéseim vannak. Láttam már máskor is vallásos emberek bejegyzéseit itt, akik azzal próbálnak takarózni. Sajnos én nem tudok.

2016. nov. 2. 11:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat. A négyesnek adok nagy mértékben igazat, de ott van egy ha. Ha lenne olyan érdeklődési köröm, ami a tömegembereknek is, akkor könnyebb dolgom lenne. Ehelyett én eljárok jazz klubokba, blues koncertekre, szeretem a 60-as, 70-es évek zenéit (főként beat és rock), a chanson, a folklore, a világzene is érdekel. Ugyanakkor a csapból is folyó sztárok nem mennek le a torkomon, sem a gépzene, a hip hop, a bugyuta rap. Filmekben is inkább a művészfilmek vonzanak, amelyeknek nehezebb dekódolni az üzenetét. Sajnos nehezen nyílok meg az új felé. Tudom, itt kéne jól éreznem magam, ebben az érában, belevegyülni a tömegbe, de nem megy. Továbbá meg tudok mámorosodni egy könyvtől, verstől, kiszakadni a valóságból, talán azt lehetne mondani, hogy a művészet a belső lelkivilágomban kifejt egy hatást, változást. Hányan gondolják ezt ugyanígy? Néha azért olvasok könyveket, hallgatok zenéket, mert a saját problémáimra keresem a választ, megtisztulni vágyom. Így viszont csak egy nagyon keskeny ösvényen lépdelhetek. Ugyanakkor nem pont azok teszik-e szebbé a világot, varázsolnak ezer színárnyalatot, akik kicsit kiemelkednek a tömegből? Messze álljon tőlem önmagamat dicsérni, jobbnak tartani, csak másnak. Ez a fajta másság sok dologban megnyilvánul, de leginkább gondolkodásmódban, mentalitásban. Továbbá nem értek egyet a tradicionális gender sztereotipiákkal. Egy férfi is lehet érzékeny, romantikus, sajnos még határozatlan, önbizalomhiányos is. Sajnos így viszont kevesebb esélye lesz a nőknél. Kicsit valóban magunk elé is teszünk akadályokat, amelyeket nem tudunk megugrani, ami elvezet odáig, hogy a világot magunk körül egyre elidegenedettebbnek, kaotikusnak lássuk.

Egy kérdés a végére: hol vannak azok a lányok, akik még romantikusak, szeretik nézni a hangyák vonulását, a naplementét, a természetet, az állatokat. Nem feltétlenül igénylik a nagy társaságot, sok barátot. Akik nem kizárólag pénzre hajtanak, nem karrieristák? Nem csak és kizárólag a külsőre hajtanak? Nem vágynak a vadságra, hogy a férfi domináljon felettük?

Nem hiszen, hogy annyira sokat akarnék. Egyszerűen más lett ez a világ. Ebben találom nehezen a helyem, az újban.

2016. nov. 2. 17:48
 12/17 anonim ***** válasza:
Az összes nő vágyik a vadságra és arra, h a férfi domináljon.
2016. nov. 2. 23:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Szedd már össze magad. Amîg nincsenek még barátaid sem, addig ne várj társat, párkapcsolatot. Senki nem methet meg téged egymaga. Saját magadon kell segítened.
2016. nov. 2. 23:07
 14/17 A kérdező kommentje:

Ezek szerint a kiposztolt hozzáfűznivalóm semmit sem jelentett. Az magyarázatul szolgálhatott volna arra, miért vagyok periferikus elem.

Azt nem értem, mi köze a párkapcsolatnak ahhoz, hogy vannak-e barátaim.

2016. nov. 2. 23:40
 15/17 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Nem értem, miért kellene tömeghez tartozni? Én örülök neki, hogy nem tetszik nekem, ami a nagy átlagnak (pl. bulvárhülyeség).

Az ösvényen, amin jársz, túl keskeny? Szerintem nem a méret számít, hanem, hogy járj rajta. Ha egyedül, akkor úgy és majd később valakivel. Erőszakkal ne akarj magad mellé valakit, mert a mindenáron társkeresés szomorú csalódottságot hozhat.

2016. nov. 3. 22:48
 16/17 A kérdező kommentje:
Sajnos 1000 százalékosan igazad van kedves utolsó.
2016. nov. 4. 01:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy más is van ezen a véleményen (nem sokkal szoktam találkozni, de nem ez számít)!

Minden jót!

2016. nov. 5. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!