Van-e kifelé vezető út a kilátástalanságból?
Nincsenek barátaim, a barátnőm két éve elhagyott.(majdnem házasság lett belőle). Rá közel három héttel elpusztult a kutyám. Azt hittem, rosszabb már nem jöhet. Utána 2 hónapra rá egy este leforgása alatt elvesztettem édesapámat. Először fel sem fogtam, azt mondogattam magamnak majd fog hívni, visszajön, ez csak egy vicc. Ma már (2 év elteltével) rájöttem, hogy nincs tovább. Ideges lettem, pszichiáterhez is járok (korábban is jártam). A hétköznapi élet impulzusait nehezen dolgozom fel, idegesítenek az emberek, a felgyorsult élet.
Az érdekel a legkevésbé, hogy a kapcsolatom tönkrement, mert mentünk lefelé a lejtőn, nem volt perspektíva benne.
Viszont azt is hiszem, hogy engem nem lehet szeretni, elfogadni, mivel nem tartozom tömegemberek közé, inkább kijelöletlen utakon járok.
Kérem, hogy vallásosok ne írjanak, mert ellenérzéseim vannak. Láttam már máskor is vallásos emberek bejegyzéseit itt, akik azzal próbálnak takarózni. Sajnos én nem tudok.
Na, még nem talált ide, de Red Vixennel nehogy elkezdj privátban beszélni, mert az az ember nem normális, szegény. Hatalmas álomvilágban él. Ezt gondoltam gyorsan leszögezem neked.
Amúgy sokféle kilátástalanság van, én is abban vagyok benne, nekem nincs kiút és ezt tények bizonyítják, nem én vagyok pesszimista. Te is így csináld, hogy megvizsgálod a tényeket. Ha van esély arra, hogy legyen egy párkapcsolatod, vagy valami okból kifolyólag boldog lehetsz, akkor van esély boldognak lenned. Hogy mit kell érte tenni? Na, az már egy másik kérdés.
Azt elhiszem, hogy nem mindenki bírja az egyedüllétet, nem mindenki olyan természet, aki ebből jól jön ki pl. addig is csupa olyan dolgot tehet meg, amit később család mellett nem.
Szerintem itt a kulcs.
Mindenképpen a kilátástalan szót nem szabad használni.
Nyitni kell az érdeklődésedet eleinte szándékosan, később magától jön. Érdekes könyvek, utazások, túrák. Nem kell feltétlenül valaki más ehhez. A halálesetet fel kell dolgozni, hiszen nem tudsz mást tenni, mindenki eljut ahhoz a ponthoz, amikor vége. Te nem élheted le az életedet gondolattalanul és tettek nélkül, mert végezned kell a dolgodat, ami nem feltétlenül a munkába járás. A társ pedig vagy jön vagy nem, de egy érdeklődési kör végzése kapcsán lehet igazán társra találni, azonos érdeklődési körrel rendelkező emberre. Mit gondolsz erről?
A veszteseg az elet resze. szerintem fogadj be egy masik kutyust elso lepesnek. Van olyan nyelv, ami erdekel? Egy nyelvtanfolyam nem lenne rossz otlet.
De az ismerkedest nem jo eroltetni, mert Te sem szereted a ketsegbeesett noket, hanem a vidamakat, kiegyensulyozottakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!