Az öngyilkosság elkövetése bátorság vagy gyávaság, vagy helyzettől függ?
Miért foglalkoztat ez a kérdés ? Szerintem ezt kéne első ízben taglalni.
És én speciel nem ítélem el azokat, akik ezzel vetnek véget az életüknek, deeee be kell azt is valljam, hogy önzőek... Ahelyett, hogy segítséget kérnének , hátrahagyják a szüleiket és a szeretteiket, úgy, hogy utána miattuk fognak " sz0pni" mert az önös döntése álltal nekik kell megbírkózni az értelmetlen elvesztéssel....
Nem akarom jobban taglalni ....
se gyávaság, se bátorság az ami kell az öngyilkossághoz kell, csak erő. Erő ahhoz, hogy semmibe vedd a legerősebbet az ösztönök közül, az életösztönt. Ez több helyről jöhet.
ahogy már előttem említették a japánoknál az öngyilkosság (bár inkább csak a seppuku - harakiri) bátor cselekedetnek számít, pedig náluk ez csak kötelességtudat. ők úgy vannak nevelve, hogy amit meg kell tenni, azt meg kell tenni, és meg is teszik. a kötelességtudatukból nyerik az erőt hozzá. Ez igaz az öngyilkos merénylőkre is.
Az átlagos embereknek csak akkor sikerül a kellő erőt összekaparniuk, amikor a kétségbeesés minden mást kivon a forgalomból. ezt bizonyos testi tünetek is okozhatják, (elveszti valaki lábait, kezeit, csak gép tartja életben, megvakul stb) lelki dolgok (depresszió, folytonos kudarcok, magány, stb) környezeti hatások (meghal egy családtag\barát\kiskutya\kiscica\stb, kirúgják munkahelyről, elhagyja barát\nő, stb) ezek sokszor vezetnek egymáshoz, ezáltal súlyosbítva a helyzetet. Ezek közül véleményem szerint a magány, a másoktól való elszigeteltség (még ha csak tudatban is) az egyik legmeghatározóbb dolog, amely teljes kétségbeeséshez vezet.
Sokan szokták mondani, hogy milyen önző az, aki öngyilkosságot követ el. Ezek az emberek abba sajnos nem gondolnak bele, hogy minél magányosabb valaki annál nagyobb a hangsúly az egón. aki csak magára számíthat (még ha nincs is így, az emberünk ezt érzi) azt nem fogja érdekelni más csak saját maga, még a következmények se. Aki pedig teljesen kétségbe van esve, az ész nélkül próbál kikecmeregni ebből az állapotból, még ha ez öngyilkossághoz is vezet.
Voltam már elég mélyen a gödörben, ezen kívül sok emberrel beszélgettem akik közel álltak a véghez.
Azért az a logika, hogy az gyávaság, hogy egy ösztönt legyőzz és tulajdonképpen eldobd az életedet bármilyen is...
Ahhoz aztán baromi nagy bátorság kell, hogy ne tedd meg, hanem tovább élj "szembe nézés" címszó alatt.
Meg azért az, hogy mindenből van kiút... mondja olyan aki még valószínű az igazi mélyéget hírből sem hallotta.
Utánna kéne nézni b&zmeg, hogy azoknak miylen életük van akik TÉNYLEGESEN megölik magukat... Nem szoktak viccből vonat elé ugrani, vagy le a 10. ről... De rohadt gyávák amúgy... -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!