Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért vagyok ilyen 24 évesen?...

Miért vagyok ilyen 24 évesen? Mi történt velem?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom, mit csináljak, olyan mintha szociális fóbiám vagy agorafóbiám lenne. Félek élni. Félek mindentől, ami új. Tanuló vagyok, de utoljára középiskolában éreztem azt, hogy sínen vagyok nagyjából, egyszerűen jól tanultam és kész, de mióta a saját döntéseim szerint kell élnem az életem, semmi nem működik. Nem tudom, hogy mi alapján hozzak döntéseket, olyan, mintha bármit tennék, semmi nem tenne boldoggá, minden csak szorongással töltene el. Eltervezek dolgokat, amiket aztán nincs bátorságom végrehajtani. Állandóan itthon vagyok a szüleimmel, nem kezdek semmibe, nem csinálok semmit. Úgy érzem, régen elrontottam az életem, hogy középsuliban sokkal több mindent kellett volna csinálnom, és már késő 24 évesen akarni utólag bepótolni ezeket. Megrémít az, hogy már nem lehet belőlem akármi. Bármibe kezdek, mindig visszakozok. Félek pl. elmenni egy táborba. Nem szeretek sehova elmenni, ami egy hétnél tovább tart távol itthonról. Most lenne egy tök jó külföldi tanulási lehetőségem, de nagyon szorongok miatta. Félek, hogy nem fogom tudni tartani az iramot, hogy nem fogom feltalálni magam, nem fogok tudni rendesen főzni magamra. És hajlamos vagyok olyan döntéseket hozni, amik nem is tesznek boldoggá. Olyan, mintha elromlott volna az a belső iránytűm, ami megmutatja, hogy mitől érzem jól magam...
2016. júl. 31. 20:01
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

A félelem a társad. A barátod. Megakadályoz abban, hogy olyan dolgokba is belefogj, ami túlzottan meghaladja a képességeidet. De benned már túlzott félelem van, ami abban is gátol, hogy belevágj olyan dolgokba, ami simán menne.

"Félek, hogy nem fogom tudni tartani az iramot"

Milyen iramot? Már lemaradtál a kortársaidtól. Tessék tesztelni magad, elmenni táborba, és újra hozzászokni a kihívásokhoz! Ha mindig visszakozol, akkor soha nem fogsz pozitív tapasztalatokat szerezni.

Rengeteg döntést hoztam életemben.

Hoztam nagyon rossz döntésket is. Ezek segítetettek abban, hogy később egyre több jó döntést hozzak. Segítettek megismerni önmagamat, hogy milyen is vagyok válsághelyzetekben.

És mostmár döntő többségében jó döntést hozok.

Ne félj fejlődni!

Drukkolok!

2016. aug. 4. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!