Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Ha szeretem az egyedüllétet...

Ha szeretem az egyedüllétet az azért van mert megszoktam, vagy tényleg ez személyiség kérdése?

Figyelt kérdés
Társas lények vagyunk ugye. És a legtöbb vágy az egyedüllétre talán abból ered, hogy nem megfelelő emberek vannak körülöttünk. Aki nem szeret olvasni, azzal nem jó könyvtárba menni pl. De ha minden programhoz lenne egy megfelelő partner, akkor is meglenne ez a vágy bennem(bennünk), hogy egyedül is akarjak lenni?
2016. júl. 29. 23:49
 1/6 anonim válasza:
100%

Nekem vannak ismerőseim,akikkel más-mást tudok csinálni,de a magány,hogy nem irányít senki,és hogy ehhez 6-7 éves korom óta hozzá kellett szoknom,eléggé belém építette.

Sad story,de legalább nem kerülök bajba és vitákba mások hibájából,ez jó benne :D

2016. júl. 30. 00:03
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Valaki introvertált,valaki extrovertált.
2016. júl. 30. 00:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Biztos van, akinél szokás, de nálam például tuti, hogy személyiség kérdése. Nagy, zajos, nyüzsgő családban nőttem fel, komplett stratégiákat kellett kitalálnom ahhoz, hogy pár órára magamban legyek. Mindig és a mai napig igényem van a nyugalomra és az egyedüllétre.

De olyan embert is tudok, aki sokszor volt egyedül, mert úgy hozta az élete és nem, nem tudja megszokni.

2016. júl. 30. 05:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Néha az embernek kell egy kis szabadidő önmagára, de szerintem az esetek 99%ban ha úgy érzed jól megvagy egyedül is, akkor magányos vagy.
2016. júl. 30. 08:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Én már születésemtől fogva introvertált vagyok, szeretem, ha egyedül lehetek. Nem érzek kényszert arra, hogy beszélgessek másokkal, viszont az lefáraszt, ha valakivel olyanról kell beszélgetnem, amiről nem akarok. A sok ember jelenléte is nyomaszt. Nem félek tőlük egyáltalán, inkább csak kellemetlen közöttük. Persze ez attól is függ, hogy milyen a társaság.
2016. júl. 30. 12:21
 6/6 anonim ***** válasza:

"És a legtöbb vágy az egyedüllétre talán abból ered, hogy nem megfelelő emberek vannak körülöttünk."

Ez nagyrészt igaz. Sajnos nagyon nehéz megtalálni a megfelelő partnert, ráadásul az sem mindig ér rá.

"De ha minden programhoz lenne egy megfelelő partner, akkor is meglenne ez a vágy bennem(bennünk), hogy egyedül is akarjak lenni?"

Nem hiszem. Attól még hogy introvertált vagy, lehet olyan 1-2 személy, akivel nagyon jóban vagy.

Az előző vagyok, azt írtam, hogy nem szeretek beszélgetni olyanról, amiről más akar. Nos ez nem teljesen így van. Valójában nagyon szívesen beszélek/segítek mindenkinek, de ha valami "nem az én témám", akkor arról komolyabb vitákat, beszélgetéseket nem tudok vele folytatni, ezért inkább hanyagolom a vele való társalgást.

Ahogy mondtam, introvertált vagyok, mégis itt írok, és elolvasom, amit mások írnak.

2016. júl. 30. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!