Hogyan bízzak újra az emberekben?
Sokat bántottak.
Kisiskolás koromban, volt egy csoport, aki folyamatosan rám volt szállva, körbeálltak, köpködtek, mások fejberúgtak labdával, vagy a külső tulajdonságaimmal szivattak.
Középiskolába úgy mentem, hogy ú biztos jólesz, bulik, barátságok, egy ideig így is volt, de aztán rámszálltak néhányan, mert "fura" voltam és csendes, szóban bántottak, olyan pontomat kapták el amire érzékeny vagyok a kiejtésemet. Egyfolytában röhögtek rajtam, szólongattak, látták rajtam hogy ideges vagyok, mindenbe belekötöttek a járásomba, a mozdulataimba. Mivel alapból alacsony önértékeléssel és önbizalommal rendelkeztem magamra vettem mindent, biztos azért engem szekálnak mert fogyatékos vagyok, ezt is a fejemhez vágták, még a normálisabbak is kifiguráztak.
Teljesen elferdült a személyiségem. Így suli után nem tudok magammal kezdeni semmit.
Ó tudom mi erre a legjobb gyógyír! Építs egy olyan karriert, ahol minimum néhány ember főnöke lehetsz. A beosztottak pitizése, a felettük éreztetett hatalmad, vagy könyörületed mind-mind feledtetik a múltad és egy jó adag szépen növekvő önbizalmat adnak majd.
Úgyhogy tanulj, dolgozz keményen egy ilyen pozícióért.
(.. Persze próbálhatsz belenyugodni is a szerencsétlen adottságaidba. De az nem fog menni..)
Kisebb mértékben volt velem ilyesmi.
Már késő, de anno az lehetett volna a megoldás, hogy megtanulsz nevetni magadon, elfogadod, rájátszol a hibáidra. Ha nevetsz a piszkálásaikon, akkor leszoknak, kevésbé leszel céltábla. Akkor nem izgalmas bántani téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!