Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem vagyok képes összeka...

Miért nem vagyok képes összekapni magam?

Figyelt kérdés
Küzdök, küzdök állandóan, hogy haladjak az életemmel és folyamatosan pofonokba ütközöm, és rettentően bosszant, hogy más harmadannyi idő és erő befektetéssel könnyebben halad az egyetemen. Folyton szorongok, és a szerelmi életem egyenlő a nullával pedig régen oda voltak értem a lányok, most pedig átnéznek rajtam gyakorlatilag, és ez megy már évek óta. Fogalmam sincs mit csinálok rosszul, de bevallom rettentően irigylem a barátaimat akik könnyedén veszik az életet és sikeresebbek, mint én szinte minden területen az életben.

2015. dec. 10. 14:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet csak a látszatát keltik, hogy könnyebben megy.

Játszd el te is, aztán vagy elhiszed vagy belerázódsz ;)

2015. dec. 10. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:

Menj el agykontroll tanfolyamra. Vicc nélkül.

Az önszuggesztió nagyon sok mindent megalapoz, és te egyértelműen nem azt szuggerálod magadnak, ami előre vihetne. Leírtad ezt a kérdést, oké. De valószínűleg, ha megfogalmazódott benned, akkor elég gyakran vannak ilyen gondolataid és sokszor ismételgeted. Az agyad folyamatosan kapja az üzeneteket: folyamatosan pofonokba ütközöm, folyton szorongok, átnéznek rajtam a lányok... Ezek mind kialakítanak egy hitrendszert, amiből aztán nem bírsz kitörni. Ráadásul másokhoz hasonlítgatod magad. Ne tedd.

Nézz a problémákra úgy, mint feladatokra, és ne gondolkozz a körülményeken, csak oldd meg az adott feladatot. Senki más nem tehet szerencsétlenné vagy szerencséssé, csak te magad.

2015. dec. 10. 14:38
 3/9 anonim ***** válasza:

hát... ezeket én is valamennyire átéltem... Az eleje a szövegnek mindenkire igaz, pofozkodik az élet rendesen:D "könnyebben halad" - ez ne bosszantson. Mert ennek tapasztalataim szerint általában két oka van: 1. csak a látszat ez, 2. A felszínen siklik. Aki mélyre szánt, az kiforgatja a nehéz köveket, és nehezen halad. De mélyebben. Később ezeknek majd beérnek a következményei.

Nekem nehéz is volt, amit tanultam(BME), úgy néztem ki, mint egy vizihulla, szorongtam is - na és ez átvezet ahhoz, hogy az emberek igyekeztek átnézni rajtam. És mégis.. elért a szerelem, és megtalált az, akinek nem a nem létező "sikereim" és "felszínes megnyilvánulásaim" tetszettek, hanem én (nekem lányként perszer egyszerűbben ment,"rámtalált", de neked kell megtalálnod azt a lányt, aki elfogad úgy, amint vagy) Mit tudnék tanácsolni? mert nekem van már rálátásom, tudom, mit kellett volna másképp tenni, hogy ne legyen olyan sokáig olyan nehéz az életem: 1.Aludj mindennap eleget! Nagyon sok mindent improvizatíve kell megoldani és ennek nagy akadálya, ha nem alszik az ember. 2. Mindennap tegyél valamit, ami a megismerés, tapasztalataid kifejezése. Ma a kifejezés rendre lemarad, de hatalmas mennyiségű a megtanulnivaló, ezért olyan a diák, mintha állandóan csak belélegezne, mert ennek olyan egyensúlyban kell lenni, mint a légzésnél a belégzés-kilégzés. Írj, rajzolj, fess, faragj, énekelj, zenélj - amit szeretsz, de napi ritmusban - ne törődj az eredménnyel, mert maga a folyamat ami életmentő.

3. A szerelem nagyobb az embernél, egyszer csak lecsap, mint a Shakespeare drámákban a villám, amikor legkevésbé gondolná az ember...

2015. dec. 10. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
2015. dec. 10. 14:48
 5/9 anonim ***** válasza:

4-es:D jó..., de egy kicsit más jellegű biztatás még 3-hoz:

"Kért, hogy vegyem könnyen az életet,

amilyen könnyen a földből a fű fakad,"

[link]

2015. dec. 10. 14:56
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Az agykontrollt próbáltam nem jött be, itt mindössze annyiról van szó, hogy hiába próbálok évek óta a gödörből kijönni nem megy. Elég szar érzés, hogy amikre én vágyom (egyetem vége, barátnő, satöbbi) az mind borzasztóan nehéznek tűnik, pedig minden adott, hogy sikerüljön mégis valahogy az élet közbeszól.
2015. dec. 10. 18:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy az ÉLET könnyű?
2015. dec. 10. 19:07
 8/9 anonim ***** válasza:
Voltál tanfolyamon is, vagy csak valaki mondta, hogy így kell lemenni alfába és egyszer kipróbáltad? Mert különbség. Egyébként ha voltál és nem jött be, akkor nem szóltam, mindenkinek más használ.
2015. dec. 10. 19:21
 9/9 A kérdező kommentje:
7-es Senki sem mondta, hogy az élet könnyű, de szerintem ha valaki tesz azért, hogy jobb legyen az megérdemelné, hogy jobbra forduljanak a dolgok, és ne ilyen középszar legyen minden.
2015. dec. 10. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!