Miért nem vagyok képes összekapni magam?
Lehet csak a látszatát keltik, hogy könnyebben megy.
Játszd el te is, aztán vagy elhiszed vagy belerázódsz ;)
Menj el agykontroll tanfolyamra. Vicc nélkül.
Az önszuggesztió nagyon sok mindent megalapoz, és te egyértelműen nem azt szuggerálod magadnak, ami előre vihetne. Leírtad ezt a kérdést, oké. De valószínűleg, ha megfogalmazódott benned, akkor elég gyakran vannak ilyen gondolataid és sokszor ismételgeted. Az agyad folyamatosan kapja az üzeneteket: folyamatosan pofonokba ütközöm, folyton szorongok, átnéznek rajtam a lányok... Ezek mind kialakítanak egy hitrendszert, amiből aztán nem bírsz kitörni. Ráadásul másokhoz hasonlítgatod magad. Ne tedd.
Nézz a problémákra úgy, mint feladatokra, és ne gondolkozz a körülményeken, csak oldd meg az adott feladatot. Senki más nem tehet szerencsétlenné vagy szerencséssé, csak te magad.
hát... ezeket én is valamennyire átéltem... Az eleje a szövegnek mindenkire igaz, pofozkodik az élet rendesen:D "könnyebben halad" - ez ne bosszantson. Mert ennek tapasztalataim szerint általában két oka van: 1. csak a látszat ez, 2. A felszínen siklik. Aki mélyre szánt, az kiforgatja a nehéz köveket, és nehezen halad. De mélyebben. Később ezeknek majd beérnek a következményei.
Nekem nehéz is volt, amit tanultam(BME), úgy néztem ki, mint egy vizihulla, szorongtam is - na és ez átvezet ahhoz, hogy az emberek igyekeztek átnézni rajtam. És mégis.. elért a szerelem, és megtalált az, akinek nem a nem létező "sikereim" és "felszínes megnyilvánulásaim" tetszettek, hanem én (nekem lányként perszer egyszerűbben ment,"rámtalált", de neked kell megtalálnod azt a lányt, aki elfogad úgy, amint vagy) Mit tudnék tanácsolni? mert nekem van már rálátásom, tudom, mit kellett volna másképp tenni, hogy ne legyen olyan sokáig olyan nehéz az életem: 1.Aludj mindennap eleget! Nagyon sok mindent improvizatíve kell megoldani és ennek nagy akadálya, ha nem alszik az ember. 2. Mindennap tegyél valamit, ami a megismerés, tapasztalataid kifejezése. Ma a kifejezés rendre lemarad, de hatalmas mennyiségű a megtanulnivaló, ezért olyan a diák, mintha állandóan csak belélegezne, mert ennek olyan egyensúlyban kell lenni, mint a légzésnél a belégzés-kilégzés. Írj, rajzolj, fess, faragj, énekelj, zenélj - amit szeretsz, de napi ritmusban - ne törődj az eredménnyel, mert maga a folyamat ami életmentő.
3. A szerelem nagyobb az embernél, egyszer csak lecsap, mint a Shakespeare drámákban a villám, amikor legkevésbé gondolná az ember...
4-es:D jó..., de egy kicsit más jellegű biztatás még 3-hoz:
"Kért, hogy vegyem könnyen az életet,
amilyen könnyen a földből a fű fakad,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!