Hogyan képes valaki öngyilkos lenni?
Anno ismertem egy lányt. Érettségi előtt voltunk, gyakran eljártunk bulizni, napközben elég életvidám csajnak ismertem meg. Nevetett, poénkodott, volt egy elég gúnyos, ironikus stílusa is. Mindig meghallgatta a problémáimat, de a sajátjairól nem beszélt. Az egyik este hihetetlen részegre leitta magát és az utcán zokogva elmesélte, hogy a szülei kitagadták, semmi terve nincs a jövőre nézve, non-stop melózik suli mellett, így esélye sincs jó jegyekre. A szerelme más után futott és csak kihasználta.
Aznap este nekem kellett visszarángatnom, hogy ne lépjen a villamos elé.
Utána próbáltam rá figyelni és támogatni, de sosem jött helyre. Az érettségi előtt egy héttel felvágta az ereit, tizennyolc éves volt.
Amikor megkérdeztem tőle, hogy miért csinálja ezt, csak visszakérdezett, hogy "miért ne?" Azt mondta, hogy úgysem kell senkinek, úgysem lesz belőle semmi, úgysincs esélye, akkor minek szívjon még évtizedeket, amikor napról-napra nehezebb felkelni, inkább lelép most.
Azóta bűntudatom van. Nem hiszem, hogy az ilyen folyamatok megállíthatatlanok lennének, de van egy pont,amikor az ember már nem is mer segítséget kérni. Ha valaki lemond a kapcsolatokról, a tervekről, a tartásáról és a lelkierejéről, akkor onnan már csak egy apró lépés, hogy megölje magát.
Tehát a válasz a kérdésedre: sokkal könnyebben, mint azt bárki is gondolná.
Tarts ki, tűzz ki egy célt és ne félj beszélni. Mert lehet, hogy sokan nem figyelnek, de van olyan, aki meghallgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!