Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Hogyan lehetséges az, hogy a...

Hogyan lehetséges az, hogy a környezetemben mindenki él, mint Marci hevesen, én meg nem?

Figyelt kérdés

Komolyan, végignézek egy rakás emberen, állandóan buliznak, nyaralnak évente, mennek ide-oda, programjaik vannak, párjuk van, zajlik az életük, nekem meg ebből szinte semmi sincs jelenleg?! Olyan s.egghü.lye emberek is úgy élnek, mint a császárok.

Nem értem, én rengeteget tanultam az egyetemen, mások is eléggé intellektuálisnak, intelligensnek, okosnak is tartanak, azt mondják a humorom is jó, és mégsem zajlik az életem?

Legalább anyagilag lennék rendben, de még ez sem adatott meg, mivel állásom sincs jelenleg jó ideje, nemhogy barátnőm legyen. Ha volt is alkalmi állásom, nagyon tré volt, tanultsági szintem alatt 10 fokkal kb.

Mondhatod, hogy költözzek olyan városba, ahol lesz állásom, de kérdezem én, miből? Nem fognak a szüleim támogatni ebben, elhiheted, mert ők azt vallják, hogy először fel kell vegyenek valahova biztosan, aztán segítenek max abban, hogy el tudjak indulni. Nekem ebből az jön át, mintha nem bíznának bennem, nem hinnének bennem, hogy el tudok indulni másik városban. És most nincs lóvém.

Pedig már laktam más városokban évekig, amikor egyetemre jártam, volt, hogy magamra főztem, mostam, elláttam magam. És mégsem hisznek bennem?

Hogy lehet ebből a lehetetlen helyzetből kikerülnöm? Mert ebben a kisvárosban nem lesz állásom, tudniillik most is ami végzettségembe vágó álláslehetőség lett volna, néhány helyi politikus 2 csókosa kapta meg az állást, akiknek még meg sincs a diplomájuk. :D Mi ez, ha nem az év vicce? Nekem már munkatapasztalatom is van. Szóval miből lehetne pénzem? E-kereskedelem, ilyesmi?

2015. nov. 7. 00:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Tényleg ezt gondolod, hogy állást kizárólag úgy lehet keresni, hogy hónod alá vágod az aktatáskádat, benne egy halom cv-vel, és bekopogtatsz a neked tetsző helyekre valami ilyen szöveggel: Kézcsók, Gizike, ez a cég nagyjából megfelel az igényeimnek, papírom és munkatapasztalatom is van, amúgy meg fene intellektuális vagyok, hol írjam alá a szerződést? :D

A neten nemcsak a gyakorit találod, hanem vagy 50 álláshirdető portált is. Én se finanszíroznám a lakhatásodat, megélhetésedet a szüleid helyében, ha csak úgy habokra elindulsz, pláne ezzel az élhetetlen mentalitással.

2015. nov. 7. 01:41
 2/4 A kérdező kommentje:

Miféle élhetetlen mentalitással? Úgy látszik, nem értetted meg a mondanivalómat. Azt hiszed, tudnám finanszírozni a heti többszöri állásinterjút, hogy csak úgy utazgassak kedvemre különböző interjúkra (ha egyáltalán behívnak?). Emiatt nem tudok elmenni vidékre interjúkra, mert nincs pénzem erre sem, viszont, ha nem megyek el amikor behívnak, akkor meg esélyt sem adok magamnak. De közben persze mondogatják, hogy nem is próbálkozom, pedig igen. Csak tudod nem igazán lesz abból állás, hogy szétküldözgetem 50 helyre az életrajzomat, mert kb abból 45 helyről vissza sem jeleznek, a maradék 5 hely meg minimum 150-200 km-re van a lakóhelyemtől, és/vagy átverés/ügynöki munka, melynek interjújára elmegyek, akkor derül ki. Aztán utaztam ennyit a semmiért.

Tudsz mást is az értelmetlen kötözködésen kívül? Például alternatívát ajánlani, vagy csak fröcsögsz ezen a névtelen oldalon? :D

2015. nov. 7. 02:19
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem olyan a végzettséged, amiért két kézzel kapnak, munkatapasztalatod és kapcsolatrendszered kevés/nincs, akkor ez a találati arány. Az viszont nem megoldás, hogy ülsz a szüleid nyakán, és vonyítasz a Holdra, hogy neked milyen sz@r. Vagy elvállalsz "tré" melót is, összegyűjtesz egy kis pénzt, hogy eljárhass interjúkra, állásbörzékre (mostanában volt egy csomó), esetleg közben elvégzel levelezőn, estin valamit, ami kelendőbbé tesz az álláspiacon, vagy sajnálod magad tovább.
2015. nov. 7. 02:42
 4/4 anonim ***** válasza:
59%
Le kell szállni a magas lóról és az én entelektüell diplomás vagyok szöveget is el kell felejteni és szépen elmenni dolgozni gyárba, eladónak, recepciósnak stb. Ott félretenni havonta pénzt és közben keresni más állást ami a tanulmányaidba beleillik.
2015. nov. 7. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!