28 évesen folyamatosan egy fekete felhő követ. Hogyan tudom elűzni?
Itt vagyok 28 éves férfiként és folyamatos depresszióban vagyok, már 3 éve. Főleg attól készülök ki, hogy nincs senkim, olyasvalaki, akibe szerelmes tudok lenni és ő is belém. Tegnap este iszogatós összejövetel volt a barátaimmal, akik történetesen mind lányok voltak. Fiatalok, szépek, előttük az élet és szerelmesek. Semmi gondjuk nincs. Tökre örülök neki, hogy jól vannak, de a beszélgetés közepe felé egyszer csak ott ültem és hihetetlenül magányosnak éreztem magam. Az egyik ma fog szakítani a barátjával, aminek alapesetben örülnék, csak nem akar tőlem semmit, pedig egyszer már kavartunk. Tökre hasonlítunk érzelmességben, gondolatokban és nem akar tőlem semmit. Kikészülök, hogy ha találkozok is valakivel, akivel összeillenénk ő nem akar tőlem semmit. Hogy találjak így valaha valakit? És most itt ülök és ideírogatok, mert semmihez nincs az égvilágon kedvem. Nem akarok dolgozni.
Ezt az egész negatív hangulatot hogy lehet elűzni, tartósan? Barátokkal lehetne ezt legjobban megtenni, de egyfolytában csak azt látom, hogy ők boldogok én pedig nem.
Menj el a Szaharába, ott istenként tisztelnének, ha folyton egy fekete felhőt látnának fölötted.
Komolyra fordítva a szót, tényleg valami környezetváltozásra lenne szükséged, vagy legalábbis életmódváltásra. Csinálj valami olyan dolgot, amit akartál, de eddig nem mertél, nézz szembe a félelmeiddel, és meglátod utána sokkal jobban fogod érezni magad.
Először: is ne másokkal törődj, hanem magaddal. Tudod, a legszebb piros alma is lehet belül rohadt.
Másodszor: ha már nem hasonlítod az életed másokéhoz keress egy hobbit. Lehetőleg valamilyen sportot, ami lehetővé teszi, hogy kimozdulj. A környezet változás + a sport jótékony hatása miatt a közérzeted is jobb lesz.
A nem akarok dolgozni nem tudom pontosan mit jelent, de ha azt, hogy még nincs munkád, hát akkor keress egyet.
Ahogy eltudom képzelni, a depresszív hangulatod és gondolataid mások is észre veszik. Így pedig biztos, hogy nem fogsz megismerni új embereket.
Szia!
A kérdésed óta sikerült elűzni a fekete felhőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!