Allergiás vagyok a fekete ürümre. Voltam allergia vizsgálatom : vérvétel+karra csepegtetés. Itt derült ki a fekete ürüm allergiám. De ez már nem virágzik is folyamatosan minden nap kijön rajtam az allergia. (? )
Ha visszamennék akkor lehetne jobb allergiavizsgálatot kérni vagy esetleg olyat amire úgy gondolom hogy allergiás lehetek azokról az ételekről/fűszerekről.
És még annyit hogy ezek milyen áron vannak. Vagy aki allergiás annak nem kell fizetni érte ?
szia!
ha egy rendes ételérzékenység vizsgálatot akarsz, akkor sztem azt csak magánúton lehet, és 30-60 ezer forint.
de azért kérdezd meg, van-e jobb vizsgálat, amit a tb finanszíroz.
Én ingyenes kórházi vizsgálaton is megkaptam az étel és növényallergiáim listáját.Házi orvost,vagy ha van allergológián ismerősöd,utaltasd be magad ilyen komplett vizsgálatra.Nekem egyszer volt vérvétel és csepegtetés.Keresztreagálhatsz is,ahogy előttem mondta valaki,szerintem keress rá a a fekete üröm rokonaira,ésazoktól tartsd távol magad.
Ha tanár vagy,lehet még kréta is.
Lehet szappan/sampon,valamiféle rovar,ami megcsíphet,itt most az atkára,poloskára gondolok.Esetleg még parfüm,kenőcs,smink,ruhaszövet.
És persze étel is lehet.Van olyan,amit minden nap eszel?Azokat hanyagold pár napig,és nézd meg,hogy múlik-e a tünetegyüttes/tünet.Ilyenkor célszerű pár napig hanyagolni a leveseket-főzelékeket,szupermarketes készítményeket(azokban minden benne van),fűszereket ,és 1-3 egyszerű ételfélénél többet nem enni.Nekem ha ilyen van,pár napig mindig ezt csinálom,és megjavulok.De mondjuk én tudom,hogy mire vagyok allergiás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!