Mit tegyek, ha sehova se tudok menekülni?
Nagyszülőhöz, nagynénihez, nagybácsihoz nem tudsz költözni? Gondolom nem, különben ki sem írtad volna a kérdést... De ha mégis akkor ezt látom egyedül megoldásnak. Ha meg erősködnek, hogy költözz haza, akkor közölni hogy vagy ez, vagy ez plusz a gyámügy.
De azért először próbáld megértetni anyuddal, hogy ez neked mennyire fáj. Mert ha meg lehet beszélni kulturáltan akkor fölösleges lázadni.
A mostohaapádat viszonylag könnyű lenne kiiktatni (már persze nem szó szerint), de azt inkább nem mondom hogyan, mert nem hiszem hogy meg tudnád csinálni... Mindegy, szóval ezeket próbáld meg, hátha...
Nagyon sajnálom:(
Van nálatok iskolapszichológus? Mindenképp beszélned kellene vele (ha van), ő-ha olyannak ítéli a helyzetet, akkor beszélne a szüleiddel, vagy értesítené a gyámügyet.
Esetleg ahová félre tudnál vonulni sírni-egyedül lenni kicsit: suli után, ha van a közeletekben templom. Nem imádkozni, csak csöndben, nyugiban lenni anélkül, hogy bárki hozzád szólna (pl. ateista vagyok (nem hiszek istenben), de én is ültem már be hasonló ok miatt templomba-nem misére:)
Addig is, ha van saját telefonod: 116123. Csak ezt tárcsázd (nem kell előhívó, csak így, szimplán), ez az ingyenes lelkisegély száma. Teljesen ingyenes, anonim, és nagyon kedvesek. Ha nem más, csak meghallgat-bár nekem ott mondtak olyat, ami nyilvánvaló volt, mégse hallottam senkitől (23 év alatt), de a lelkisegélyes hölgy mondta, és nagyon sok erőt, bátorítást adott. Bármeddig lehet beszélgetni velük ezen a számon, nincs időlimit. És esetleg egy ott dolgozó is segíthet, olyan helyet ajánlhat, ahová fordulhatsz.
Sok szerencsét, boldogságot, és szép életet kívánok!:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!