Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért nem tudok lényegre...

Miért nem tudok lényegre törően beszélni?

Figyelt kérdés

Mindig magyarázkodok, akkor is ha nincs rá semmi szükség, amit 1 mondatban el lehet mondani én 5 féle képen közelítem meg a dolgot és addig mondom míg nem vagyok elégedett magammal hogy elmondtam mindent amit akartam.

Nem tudok fogalmazni, nem tudom magam kifejezni a való életben sem.

Ez tudatlanságra vall?

2015. máj. 9. 07:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha valamiről kell beszélned, és tudod előre, akkor készülj föl. Ne improvizálj, hanem előre szedd össze a gondolataid. Készíthetsz jegyzeteket is, vagy pontokba foglalhatod címszavakban a mondókádat, főleg ha fontos a megbeszélés. Én egy hivatalos telefonhívás előtt is előre megtervezem, mit fogok mondani, és ha fontos az ügy, esetleg le is írom. Pedig nekem már van rutinom, és nem is vagyok már mai gyerek.
2015. máj. 9. 07:29
 2/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg kevés könyvet olvastál. A szépirodalmi alkotásokban az író kénytelen pontosan és jól fogalmazni, hogy megértse az olvasó. Olvasással el lehet sajátítani a lényegre törő fogalmazás képességét. Olvass el évente 20-30 vagy több könyvet (idődtől függően). Kiválóan alkalmasak erre a nagy klasszikus írók művei.
2015. máj. 9. 07:39
 3/5 anonim ***** válasza:

Hú, pedig ez itt az utóbbi idők egyik legjobban és legösszeszedettebben megfogalmazott kérdése. De komolyan, szóval azért ne írd le magad. :)

Sokat kell olvasni, és mielőtt beszélsz, magadban szedd össze, mit akarsz mondani, és gondold végig, hogyan fejezed ki magad.

Ha túlmagyarázod a dolgokat, a hallgatóság érdeklődését elveszíted a végére. Tehát néha a kevesebb a több.

2015. máj. 9. 08:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem vall arra.Nagyon sok könyvet elolvastam,felnőttem már rég,és én is aprólékosabban mondok el mindent,sokféle szavakat használva,körülírva.Pont hogy ez mutatja azt,hogy el tudsz magyarázni valamit.Aki meg tőmondatokban beszél,az meg egyszerű mint a faék.
2015. máj. 9. 08:20
 5/5 anonim ***** válasza:

Szedd össze a gondolataid, készülj fel, írj vázlatot, sőt, gyakorold is el a beszédet - persze arra ügyelj, hogy ne olyan legyen mintha betanultad volna és csak felmondanád a leckét, de a tükör, vagy akár ismerősök előtti, gyakorlás is nagyon fontos.

Az is segíthet, ha elmész egy színjátszó körbe, ahol megtanítanak nyilvánosság előtt beszélni, szerepelni.

2015. máj. 9. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!