Miért nem tudok lényegre törően beszélni?
Mindig magyarázkodok, akkor is ha nincs rá semmi szükség, amit 1 mondatban el lehet mondani én 5 féle képen közelítem meg a dolgot és addig mondom míg nem vagyok elégedett magammal hogy elmondtam mindent amit akartam.
Nem tudok fogalmazni, nem tudom magam kifejezni a való életben sem.
Ez tudatlanságra vall?
Hú, pedig ez itt az utóbbi idők egyik legjobban és legösszeszedettebben megfogalmazott kérdése. De komolyan, szóval azért ne írd le magad. :)
Sokat kell olvasni, és mielőtt beszélsz, magadban szedd össze, mit akarsz mondani, és gondold végig, hogyan fejezed ki magad.
Ha túlmagyarázod a dolgokat, a hallgatóság érdeklődését elveszíted a végére. Tehát néha a kevesebb a több.
Szedd össze a gondolataid, készülj fel, írj vázlatot, sőt, gyakorold is el a beszédet - persze arra ügyelj, hogy ne olyan legyen mintha betanultad volna és csak felmondanád a leckét, de a tükör, vagy akár ismerősök előtti, gyakorlás is nagyon fontos.
Az is segíthet, ha elmész egy színjátszó körbe, ahol megtanítanak nyilvánosság előtt beszélni, szerepelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!