Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Miért van az hogy nem tudok...

Miért van az hogy nem tudok senkivel (legalábbis kevés emberrel) úgy 10 percnél többet beszélni?

Figyelt kérdés
Saját belátásom szerint széles látókörű egyéniség vagyok, mégis mikor valakivel beszélgetésbe kezdek 10 perc után ellaposodik az egész. Biztosan az én hibám ha nem találom a közös témát az emberekkel viszont azt veszem észre, mintha nem is érdekelném az embereket vagy, hogy sokszor furcsán tekintenek rám az emberek mikor próbálok előrehaladni egy beszélgetésben. Számos dologban máskép vélekedek mint a legtöbb ember ez lehet a probléma oka vagy csak simán lúzer vagyok a kapcsolatok kialakítása és azok fentartása terén Nem tudnak vagy nem akarnak megérteni az emberek? Nagyban közbejátszik az is hogy a korosztályom nagy részéhez hasonlóan nekem is önbizalomhiányom van így alapból nehezebben alakítok ki kapcsolatokat. (bocs ha érthetetlenül fogalmaztam közben többször elgondolkodtam hogy ez vélt vagy valós problémám-e jelenleg fogalmam sincs)...

2014. nov. 11. 00:41
 1/2 anonim ***** válasza:
50%

"Számos dologban máskép vélekedek mint a legtöbb ember..."

"Nem tudnak vagy nem akarnak megérteni az emberek?"

Lehet itt egy kulcs-gondolat (nem biztos). A megértés nem azonos az egyetértéssel. Nem biztos, hogy jól értelmezem, de lehet, hogy a szívedre veszed, ha nem értenek veled egyet. Ehhez pedig hozzátartozik, hogy sokan valóban nem tudnak értelmesen, a másik fél véleményét tiszteletben tartva vitatkozni - pedig ha ez megvan, az nem csak hosszú, de hasznos beszélgetést is eredményezhet.

2014. nov. 11. 06:21
 2/2 anonim ***** válasza:
90%

Két dolgot tudok elképzelni:

1, ne haragudj, de lehet, h unalmas vagy, és csak te tartod magadat színes egyéniségnek

2, tényleg érdekes ember vagy. nos, az emberek többsége alkalmatlan komolyabb beszélgetésre, ez van. Ha csak felszínesen akarnál elröhögcsélni a semmin, akkor valószínű, h könnyebb dolgod lenne. Ha pedig komolyabb vagy - ráadásul önbizalomhiányod is van - akkor még kevesebb ember lesz rád kíváncsi. A legtöbb magyar ember csak vidám bohócokkal akar beszélgetni, a kicsit komolyabb, "nehezebb eseteket" nem szeretik.

2014. nov. 11. 07:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!