Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Éreztétek már azt, hogy...

Éreztétek már azt, hogy teljesen feleslegesek vagytok? Ha igen, hogy hevertétek ki ezt az érzést?

Figyelt kérdés
2014. szept. 29. 20:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia! Sok igazság van az előttem szólóknál is. Valóban, ha van célod, vannak dolgaid, hobbijaid, amiket szeretsz, örömet okoznak és fontosak számodra, és le tudod foglalni magad, olyan dolgokat tudsz csinálni, amik sikerélményt adnak, nem fogod magad feleslegesnek érezni!

Ezenkívül én olvasok ilyenkor, mert egy jó könyv meggyógyíthatja a lelket. Persze ez csak az egyéni "megoldásom", csak azért írtam ide, hátha... Emlékszem, nekem is volt fiatalabb koromban egy ilyen fázisa az életemnek, amikor feleslegesnek, elhagyatottnak éreztem magam. Elolvastam Ottlik Géza: Iskola a határon című regényét és ahh.. Szóval keress egy olyan költőt/írót, aki a szívedhez szól, meg tud fogni.

A másik tanácsom pedig, hogy segíts más embereken, legyél kedves másokkal. Ha az emberek úgy viszonyulnak hozzád, hogy tudják, hogy megbízhatnak benned, hogy elmondhatják neked a gondjaikat-bajaikat, az tök jó érzés! Nem azt mondom, hogy legyél lelki szemeteskuka, és ne adj az utcán minden kéregetőnek 200 ft-ot, de mindig legyen körülötted pár ember, akikkel érezteted, hogy számíthatnak rád. Család, barátok, bárki. Mert ha másokon tudsz segíteni, akkor már nem érzed magad feleslegesnek.

És végül van még egy tanácsom, ami sztem a legjobb.. Keress magadnak egy szerelmet, akinek fontos vagy. Ez a legjobb, mert egy jó párkapcsolatban biztosan nem érzi magát az ember feleslegesnek.

2014. szept. 29. 22:47
 12/13 anonim válasza:
100%
Nekem egy éve sok mentális bajom támadt egyszerre, leginkább pánik szindróma amit örököltem. Emiatt dobott ki a barátnőm 3és fél év után, rá később a kutyám is meghalt.maz emberek ahelyett hogy kérdeznék mi a baj, segíthetnek-e inkább elfordultak tőlem. Fél év telt el, pár öngyilkossági kísérlet és egy patikányi elmejavító gyógyszer, antidepresszáns volt a napi kajám. Ezekután ki ne érezné magát feleslegesnek. Egyszercsak saját elhatározásra minden gyógyszert abbahagytam és elkezdtem a fejemben rendetrakni. Persze a gyógyszermellékhatások miatt egy hónapig rosszul voltam, de kellő akarattal legyőzhető az érzés. Nem árt ha valami hobbi van, ahol sikereket érhetsz el, egy jö munkahely esetleg. Társra többet nem számíthatok sajnos. Egy valamit jól jegyezz meg, tapasztalat. SenkiSeSegít! Csak magad rakhatsz rendet a fejedben.
2014. szept. 29. 23:12
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat :)
2014. szept. 30. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!