Hogyan szeressem meg az embereket?
Próbáld megérteni az embereket, a helyzeteket, a jelenségeket, a világot és önmagadat. Az ember esendő, gyarló, de ha megértő vagy, valahogy mégis megszereted őket. Együttérzés, részvét - valahogy így indul el. Figyeld meg a nagy írókat, Shakespeare, Dosztojevszkij - a leggonoszabb szereplőkkel is együtt tud érezni- azért tudja olyan művész erővel ábrázolni is. Ezek összefüggnek, Dosztojevszkij Sztarece (Karamazov) azt mondja: szeresd a bűnös embert! - nem a bűnét , az embert. Akkor tudsz neki segíteni a bűntől is megszabadulni. A gyűlölet, harag, ítélkezés mögött a nem megértés van.
Mélyebbre jutsz a megismerésben, valahogy kifejezed, alkotásban, munkában és az emberi kapcsolatokban, és elmúlik ez, ami most bánt.
Rossz kedved is van? Akkor kezdj el sportolni, futni vagy valami. Sokat javít a hangulaton, életkedven, így jobb lesz a kisugárzásod is.
Keresd mindenben a szépet, pl napsütés, őszi színes táj, kávé illata.
Az önbizalomhiányod miben mutatkoz ik meg?
Én annyira szeretem az embereket, hogy magamat nem érzem elég jónak ahhoz, hogy társaságukban legyek.
Éppen ezért mindent megteszek, hogy másoknak jó legyen, örömet okozzak vele, segítsek az embereknek, mindezt úgy, hogy közben önmagam maradjak.
Ha szeretnéd szeretni az embereket, szívesen segítek, nekem sok benne a tapasztalatom. Írj nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!