Van itt olyan lány/nő, aki különcnek számít, és emiatt senki sem fogadja el?
Azért írtam ki a kérdést,mert elvileg hozzám hasonló emberekkel kéne ismerkednem,de még nem találkoztam ilyennel,fogalmam sincs hol lehetnek,jobb ötlet híján itt próbálok ráakadni.Egy ilyen társadalomba jól beilleszkedett embernek túl sok vagyok,furának tűnhetek a teljesen más világnézet miatt,így az átlagemberek között párt sem fogok találni,legalábbis olyat nem, aki mellett önmagam lehetek,és képes elfogadni.
Nem a világfájdalommal küszködő tinikre gondolok,és nem is azokra akik azt állítják hogy őket senki sem érti meg,mert annyira mások,aztán elémtárul egy sablonos tucatribi,a sokszáz barátnőjével együtt...
A kíváncsiskodó kívülállók kérdéseire sem fogok válaszolni,így csak olyanok írjanak,akikre illik a leírásom!
Az életkorom 19 év, mielőtt húszan megkérdeznék,és Pest megyében lakom.
dafuq?
Mi számít különcnek?
Az hogy nem természetes a hajszínem, hogy tüskés bakancsban járok, hogy nem érdekel mások véleménye, hogy nem görcsösen akarok kitűnni a tömegből csak azt a stílust képviselem amiben jól és magabiztosnak érzem magam?
mau... szerintem nem vagyok különc, sok olyan barátom van aki rám hasonlít (felfogásban) és úgy néz ki ahogy, azt gondolja ami neki tetszik és úgy is viselkedik.
Sokféleképpen lehet különcnek lenni, így ez semmitmondó. Ha két ember azt tartja magáról, hogy különc, még egyáltalán nem biztos, hogy meg fogják egymást érteni.
Szerintem te önnönmagad tükörképét keresed, olyat meg nem fogsz találni.
3# Nem önmagam tükörképét keresem,csak egy olyan lányt,aki képes megérteni és elfogadni.
Nem a külsőségekre gondoltam,vagy a stílusra,hanem a személyiségre.
piriiiii: Nem vagyok különc,csak az emberek 99%-a nem ért meg,nem tud elfogadni.Én teljesen átlagos vagyok,ők a furák.
Már nem azért, de mi is számít furának? :)
Ha valami/valaki nem normális, az csak a társadalom miatt van megbélyegezve, hiszen mi más lenne az etalon?
Sok tekintetben "különc" vagyok, de általában elfogadnak, mivel szűk körben mozgok és azon belül olyan arcokkal veszem magam körbe, akik vagy maguk is (velem kompatibilis módon!) freakek, vagy csak simán elfogadnak olyannak, amilyen vagyok (azok a vonásaim meg amik túl vannak azon, amit az értékrendjük/idegrendszerük elbír, azt meg nem feltétlen hangoztatom nekik túlzottan - kivéve komolyabb barátok).
A leírásod magadról semmitmondó, semmit sem tudunk meg arról, miben vagy különc, mitől olyan más a világnézeted (sokféle világnézet van, melyiktől térsz el, melyiket vallod magadénak?), mitől vagy fura, mi kiakasztó mások számára benned, stb.
Csak csupán attól, hogy két ember valamiben freak / misfit / csodabogár / különc, még nem garancia, hogy BÁRMI közös van bennük.
Konkrétumokat írj, ha hozzád hasonlókat keresel, mert ez nem lesz elég.
7# Talán a hozzád hasonló embereket keresem,tulajdonképpen egy más világot,úgy érzem a környezet,amiben élek egyáltalán nem passzol hozzám.Ott tartok,hogy jobb egyedül,mint azokkal,akik előtt "normálisnak" kell tettetnem magam,hogy ne nézzenek hülyének,de azért néha jó külső szemlélőként nézni őket,és velük tölteni egy napot. :) De ugye ha nem csak egy nap lesz belőle,akkor elegem lesz belőlük,mintha visszafognának,korlátoznának,és lényegében így is van,elfelejtek önmagam lenni,ezért kéne ilyenkor olyan emberrel is lennem,aki visszarángat az én világomba,hogy meglegyen az egyensúly,és ne hagyjam el önmagam.
Kicsit zavaros lehet ,ahogy leírtam,azért remélem érthető.
Konkrétumot nem szeretek elárulni magamról,csak annak,aki komolyan megszeretne ismerni.
Az a baj, hogy így sem jutottunk közelebb a megoldáshoz, én se írtam konkrétumokat, könnyen lehet, hogy sikítva menekülnél ezektől, vagy épp nekem lenne tök idegen a te különcséged.
Oké, nyilván nem akarsz személyes dolgokat kiteregetni, amiből rád ismerhetnek, csak nagyon nem mindegy mit értünk különc alatt, miben merül ki a különcség...
Van, aki emberi preparátumokkal és befőttben úszó torzszülöttekkel dekorálná a lakását - ez is különc.
Van, aki lelke mélyén úgy érzi, ő egy sárkány.
Van, akinek valami nagyon furcsa, életét azonban erősen meghatározó kényszeressége, bogara, fétise, fóbiája van.
Van, aki kampókat szúr a bőrébe és azon szereti lógatni magát.
Van, aki a társadalmi normáktól brutálisan erős mértékben eltér.
Ez mind különcség. És a fent említettek koránt sem biztos, hogy jobban megértik egymást, remélem így érthetőbb.
Ha konkrétumokat nem is, legalább valami kapaszkodót adhatnál a különcséghez, témákat - ez a baj az összes hasonló kérdéssel, nem kapunk infót. Vallási jellegű? Érdeklődési körből adódó? Ilyesmik...
Vagy csak simán nem megfelelő társasággal veszed körbe magad, csak köztük vagy különc?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!