Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Anyu arra nevelt, hogy egy...

Anyu arra nevelt, hogy egy senki vagyok, lehajtott fejjel járjak, alázkodjak meg mindenkinek és húzzam meg magam. Hosszú évek után hogyan lehetne ezen túllépni?

Figyelt kérdés

22 vagyok, férfi. Szüleim nagyon gazdagok voltak, sok támadást kaptak emiatt hogy úgymond a semmiből lettek milliomosok akkoriban. Szerény emberek, mindig is azok voltak, ezért arra neveltek minket hogy nem szabad mutatni sem hogy "vagyunk valakik", van pénzünk és úgy egyáltalán. Plusz még jött hozzá a paranoia, biztos mindenki akar tőlünk valamit, csak a pénzünket. Ezért mindig lehajtott fejjel jártam nehogy azt higgye valaki, hogy nagyképű, kivagyi vagyok. Nálam ez volt a természetes. Barátaim soha nem voltak, a kis városban ahol éltünk akik tudták hogy mink van azok kiközösítettek, folyamatosan cseszegetteg ezzel. Középiskolában át is irattak az ország másik felébe, de még rosszabb lett minden az egyedüllét miatt, nem tudtam beilleszkedni.

Most a munkahelyemen is én vagyok a "biodíszlet", bemegyek-eljövök és ennyi. Nem is tudom hogy milyen barátkozni, hogyan kell beszélni az emberekkel. Adminisztrátor vagyok (tudatosan választottam ezt), így nem kell beszélnem kb. senkivel csak nyomom a gépet egész nap.

Ha bárhova bemegyek, bárkivel kapcsolatba kell lépnem, azonnal behódolok neki, meghúzom magam ahogy tudom. Persze még nőkkel sem volt dolgom. Pénzem van bőven, a fizetésem szinte minimálbér, de a szüleim megtakarításainak, befektetéseinek a kamataiból is a fizetésem sokszorosa áll rendelkezésemre. Autóban is direkt egy Suzukival járok, nehogy egy jobb autó miatt is megvessenek az emberek vagy kiközösítsenek (soha nem is vezettem mást).

Szórakozóhelyen még soha nem voltam! Egyszer középiskolában az érettségi után voltunk egy kocsmában, de ennyi (azóta is azt a napot emlegetem mint életem egyik legjobb napját, amikor úgy éreztem hogy a barátaimmal vagyok valahol és jól érezzük magunkat - persze nem voltak a barátaim mert hozzám se szóltak csak udvarisasságból hívtak el és az utána levő házibuli előtt leráztak)

Szüleimmel beszéltem erről, nem is tudták hogy nekem ez ennyi kellemetlenséget okozott. Ők persze pénzzel akarják megoldani a dolgot, menjek el egy orvoshoz aki ad majd erre gyógyszert és normális leszek.

Az a baj, hogy nem is tudok beszélgetni senkivel, mert nem tudom hogy kell. Nem alakultak ki nálam ezek a szociális dolgok. Az időjárásról tudok max. beszélgetni. Nagyon szeretem a focit, a Fradinak drukkolok de arról sem tudok beszélni valamiért. Már próbáltam de összezavarodtam izgalmamban.

Szerintetek hogyan indulhatnék el a normális emberré válás útján? Tudom hogy nem itt fogom megváltani a világot, de tényleg szeretnék átlagos lenni ezért minden lehetőséget kihasználok. Hátha ... Barátokat nem itt akarok találni mert az sem természetes, de tanácsokat elfogadok.

2014. jún. 10. 08:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bocsi: sok jó tanács mellett
2014. jún. 12. 00:27
 12/15 anonim ***** válasza:

Hát ez nem hangzik túl biztatóan. Igazából én is hasonló problémákkal küzdök. Azt a biodíszletet nagyon jól megfogalmaztad sajnos. Csak én régen nem voltam ilyen, hanem most lettem felnőtt koromra.

Amúgy nem a pénzed miatt cikiztek, hanem azért, mert te és a szüleid is behódoltok és nem vállaljátok magatok. Így tök mindegy, hogy gazdag vagy, vagy szegény, akkor is cikizni fognak, ha ilyen félénk vagy.

2014. jún. 12. 22:07
 13/15 anonim válasza:

Azokra hallgass, akik azt mondják, hogy szakember segítségét kell kérned. Igazuk van. A szüleid egy szerepjátékra kényszerítettek amiatt, hogy nehogy problémád legyen az ő tehetőssségükből. Sajnos fordítva sült el a dolog, és nem nagyképű lettél, hanem gátlásos.

Nem kell itt gyógyszer, meg pszichiáter - de egy jó pszichológus igen.

Meg kell tudd beszélni vele a problémáidat, ő rá fog jönni arra, hogy mi okozza, és tudni fog javasolni technikákat, hogy hogyan lehet szép fokozatosan kikászálódni ebből a helyzetből, ebből a gödörből.

Most a gödörben csak a gödör falait látod.

De, ha sikerül majd segítségggel kimászni belőle, akkor megtapsztalod a gödrön kívüli világot, ami barátságos, tele van élménnyel, kellemes emberekkel, akikkel szívesen kommunikálsz...

2014. jún. 13. 15:09
 14/15 anonim válasza:
légyszi privátban írd meg hol laksz
2014. jún. 17. 22:11
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"A csajok csak a domináns férfiakba tudnak beleszeretni,akire feltudnak nézni."

Ezt el ne hidd, mert fаszság. Nagyon sok nő szereti a szelid, kedves, nem fennhéjázó, nem magát megjátszó, normális férfiakat.

Ha megjátszod a nagytökű macsót, azzal csak a leghülyébb nőket tudod majd elvarázsolni ideig-óráig.

"A testbeszéded legyen domináns,úgy egyből nagyobb sikered lesz az embereknél."

Ezt csak a hülye emberek képzelik így. A helyes stratégia az asszertív viselkedés.

2014. júl. 21. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!