Mi a véleményetek az öngyilkosságról?
Két próbálkozás után is azt mondom, hogy ehhez se nem bátorság, se nem gyávaság nem kell. Én konkrétan mindkét alkalommal hirtelen felindulásból követtem el és csak azért, mert nagyon elegem van az életből. Nem félek semmitől, csak pusztán nem értem az egész értelmét...
Persze ezt manapság is így érzem, csak most nincs olyan dolog, ami gerjesztené nálam ezt a hirtelen felindulásból elkövetett öngyilkosságot...
"Elkeserítő, hogy az öngyilkosok 90%a olyan dolgokért lesz öngyilkos, amik simán túlléphetőek lennének (pl. szerelmi csalódás) és lehet hogyha nem tenné meg, fél év múlva már csak nevetne az egészen."
Igen, de ezzel az a baj, hogy ezt nem látod előre. Én nem is olyan régen, nagyon-nagyon sokat gondoltam rá, és csak a családom miatt nem tettem meg. Nagyon magányos voltam, azt hittem soha nem lesz párom, és ez éveken át ment. Ha valaki azt mondta volna, hogy még egy év, vagy még két év szenvedés úgy egészen más lett volna minden. De ilyenkor az ember végletekben gondolkodik, nem lesz soha családom, egyedül fogok meghalni, magányosan stb. Pont az a probléma, hogy nem látod a kiutat az adott helyzetből, és ha nincs senki aki segítsen neked, akkor baromi nehéz kijönni belőle.
Én munkaképtelen vagyok.
Tudom,hogy egy nap öngyilkos leszek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!