Kezdőoldal » Emberek » Magány, egyedüllét » Belehalok a magányba. Hagyjam...

Belehalok a magányba. Hagyjam megtörténni vagy tegyek valamit? 25/N

Figyelt kérdés

2014. máj. 30. 21:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nah, ez jó ok arra, hogy akkóóó most bátor légy. Mármint te leszel bátor, nem a legyecske. ;-)

Aki mer, az nyer, aki nem, az nyel. ;-)

Legfeljebb nem jön össze... de lehet, hogy igen.

Őszintén: mi tart vissza? A fene nagy egód? Vagy mi? :) Ha az, akkor tarts önismeretet. Az egészséges öntudat nem szélsőséges. Kupáld ki saját magad, majd rájössz, hogy a kisebbségi komplexusnak sincs értelme és lehet tenni ellene, épp így a beképzeltség ellen is, mármint akár önmaga az illető is tehet ellene. Nem elnyomással, elfojtással, hanem tehát önismeret-mélyítéssel.

Javaslom, legyél őszintébb magadhoz. Lehet, hogy ez a fő gond, ki tudja... Ha kibúvót keresel, hogy most ez félreértés, hogy most az kényelmetlen, satöbbi, attól nem fogsz haladni, még talán mást is hátráltatsz vele indokolatlanul.

Megnézted már, másoknak, akiknek dolga volt veled, milyen és mekkora a törekvésük kapcsolatot kialakítani veled? Ők mennyire optimisták, vagy netán pesszmisták, beletörődőek, mint te?

Más okok miatt érzel akadályt, hogy léphess? Mégis mi miatt? Nyugodtan megírhatod, ha gondolod. Én el fogom olvasni.

2014. júl. 1. 13:06
 12/18 A kérdező kommentje:
A korábbi barátaim egyáltalán nem akarják felvenni velem a kapcsolatot. Mindenkinek más irányt vett az élete, ők előrefelé haladnak, építik az életüket és magukat, én pedig megrekedtem. Szükségem lett volna rájuk, hogy mellettem legyenek a "bajban", de egy barátnőmet leszámítva senki nem keresett. Azt sem tudták élek-e még, de nem tűnt fel nekik. Később én kezdeményeztem, hogy újra tartsuk a kapcsolatot, de nem voltak igazán partnerek benne. És teltek közben az évek. Nem haragszom rájuk, de azért nem akarom újra felkeresni őket mert szégyellem magam. Nekik rendben van az éltük, én meg tönkretettem az enyémet. Nem merem felvállalni előttük, ezért írtam, hogy gyáva vagyok. Ugyan ezért nem keresek új barátokat, pedig szeretnék. Férfiakkal is ezért nem ismerkedem, előttük is csak szégyenkeznék, így párom sincs. Hát ezért nem lépek és ezért vagyok teljesen egyedül. Vagy túlteszem magam ezen az érzésen, vagy kezdek magammal és az életemmel valamit, hogy ne kelljen szégyenkeznem. De az egyedül nagyon nehéz és sok idő. Próbálkozom, de gyenge vagyok.
2014. júl. 2. 06:34
 13/18 anonim ***** válasza:
Hála a jó istennek a gyávaság az ok:) nemá'
2014. júl. 2. 07:03
 14/18 A kérdező kommentje:
Pedig nagyon nehéz felvállalni így magam. Lehet hülyeségnek hangzik, de mikor az egész élet arról szól, hogy mit tudsz elérni, mennyire és miben vagy jó, mid van és kid van, mennyire vagy tapasztalt és élménygazdag, mennyire vagy hasznos ember...akkor nem könnyű felvállalni azt, hogy egy nulla vagyok. Nekem nincs is mit mondanom, üres az életem, mindig is az volt, semmit nem értem el, teljesen értéktelen vagyok. Persze lehet azt mondani, hogy nem is erről szól az élet, meg ezek külsőségek és az ember több ezeknél a dolgoknál. De sajnos a legtöbben nem így gondolják, vagy sokan csak látszólag. Állandóan azt érzem, hogy lenéznek és szánalmas vagyok. Így nem tudok kapcsolatokat kialakítani:( Amúgy azon vagyok, hogy változtassak magamon és az életemen, de lassan megy és nehezen. Főleg ugye egyedül.
2014. júl. 3. 16:12
 15/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ha van a környezetedben idős ember akár több is akkor nekik segíthetnél pl. bevásárolsz meg ilyesmi. Számukra egyből nem leszel értéktelen. S el is érsz valamit. Hálásak lesznek a segítségért. Persze ez csak egy ötlet.

2014. júl. 3. 23:36
 16/18 anonim ***** válasza:

Szia ismét, én írtam neked több hozzászólást itt, jun/jul fordulóján.

Most, hogy kicsit bővebben írtál a problémádról, látom, hogy sok mindenben hasonló a tapasztalatunk és az életünk. Bár egyébként én úgy vélem, ami tényezők miatt félsz, a többség értékrendszere - miért kellene neked ez alá rendelned magad...?

Azt én is látom ,hogy a többségnek a külsőségek számítanak. De te vállald csak fel önmagad, javaslom. Nekem is a belső értékek számítanak, és én is magányos vagyok. De nem kesergek amiatt, hogy a többség felszínes és ezért nem kellek nekik. Nekem nem hiányzik az emberek többsége, pontosan azért, mert mások, mint én -bár pusztán emiatt senkit se utasítok el-, és egyben eléggé negatívak, beszűkültek - utóbbi viszont már kizáró ok számomra.

Én nyitottam többször olyanok felé is, akikről közben jöttem rá, hogy felszínesek, mint a többség, mégis nyitva maradtam feléjük. Ők nem maradtak nyitottak felém, és nem erőltettem onnantól a barátkozást velük, amivel, szerintem, sincs is gond - ők csak a saját fajtájukra nyitottak, én viszont mindenkire, aki korrekt ember, mégha természetre más is, mint én.

(Az is igaz: két, egymástól nem túlzottan eltérő alkatú, természetű ember általában jobban kijön egymással, mint akik homlokegyenest más jellemek.)

Javaslom írj nekem privit, érdemes lenne mindkettőnknek beszélgetni erről, szerintem. Ehhez csak van bátorságod... ;) Persze, tudom, egyben bizalom kérdése is.

2014. júl. 14. 16:06
 17/18 anonim válasza:

Fel ne add ilyen könnyen! Egy értékes ember vagy, csak ezt eddig nem érzékeltették és mutatták ki Feléd a megfelelő módon. Az élet több annál amit eddig tapasztaltál belőle.

Lenne kedved beszélgetni? 28N

2022. aug. 24. 15:48
 18/18 anonim válasza:

17-es vagyok

Félreértés ne esssék, határozottan NEM a nőkhöz vonzódom. Csupán, szerintem jó érzés az embereket bátorítani, segíteni nekik (ha lehet és engedik).

2022. aug. 24. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!