Próbálok tenni ellene, mégis levegőnek néznek az emberek. Hallgattam egy csomó tanácsra, de egyik sem működik. Mit tehetek még?
Tettem fel még itt régen egy kérdést. Arról szólt hogy mindenhol levegőnek néznek az emberek. Nem köszönnek nekem, nem szólnak hozzám, nem mutatkoznak be nekem. Nincsenek is ismerőseim már. Én mindenkihez pozitívan állok, próbálok barátkozni de hiába. Melóban is ki vagyok közösítve, pedig pl. ha fociról van szó amit nagyon szeretek, akkor odamegyek próbálok beszélgetni, de rám se hederítenek. Volt olyan hogy közös melós buli volt ahova kötelező volt elmenni, én meg a buli közepén egyik helyszínről a másikba menet megálltam hogy bekössem a cipőmet, a többiek meg otthagytak (elhúztak a kocsikkal) és észre se vették hogy eltüntem.
Az itteni tanácsokra hallgatva beiratkoztam egy tanfolyamra, hátha a közös érdeklődés miatt majd tudok beszélgetni valakikkel. Bementem az ajtón, hangosan köszöntem nekik, de kb. 1 csajon kívül senki nem köszönt vissza csak néztek hogy mit akar ez itt? Utána amikor közös feladatok voltak próbáltam szóbállni velük, de rám se figyeltek. A második órán már mindenki név szerint ismerte egymást, én meg senkit. Olyan voltam mint egy szellem aki nincs is ott. Pedig közeledtem feléjük és normális voltam.
Elmentem egy konditerembe is (vidék, kevés ember, kis társaság) életemben először, azt hallottam hogy ott jók a társaságok. Hát ott is levegő voltam kb. Már lejárok 2 hónapja de hiába próbálok beszélgetni senki nem áll szóba velem. Elmennek mellettem.
Melóban is vittem kaját meg alk. mentes sört a többieknek, de kb. senki nem kért belőle. Letettem hogy akkor nyugodtan egyék csak meg. Estére nem maradt belőle semmi, de amikor én kínáltam nem kellett senkinek.
Én mindig erölködök de semmi sem sikerül. Mit tegyek még?
Borzalmas lehet. Szerintem minden azon dől el, hogy milyen benyomást teszel a többi emberre. Ha maradandót, akkor majd lesz beszélgetés és ismerkedés, Ha semmilyen benyomást nem teszel, akkor levegő maradsz. Én úgy látom, hogy határozott, erős képet kellene kialakítanod magadról az első benyomáskor (persze hosszútávon nem tudsz más lenni, mint aki vagy, ezért csak az első benyomásról beszélek). Például ha belépsz valahova, akkor jó hangosan köszönj úgy, hogy közben legalább egy ember szemébe belenézel határozottan. Ne téblábolj, határozott mozdulataid legyenek. De ez nem jelenti, hogy undok legyél, mosolyogj! Ha valmi szóba kerül, akkor határozott és erős hangon mondj véleményt. Nem baj, ha sarkos a vélemény, nem kell elvegyülni, az nem marad meg senkiben. Szóval szerintem légy határozott, magabiztosnak tűnő, erős hangú. Ne feszengj, ne érdekeljen hogy mit fog szólni ez vagy az, hanem állj ki magadért.
(Különben aki nem köszön vissza, az egy paraszt, és azt nem kell magadra venned! Nem kell mindig magadban keresni a hibát!!!)
Rajtad is múlik, meg az embereken is. Magyarország, bakker, nem mediterrán ország, hacsak nem az Alföld, részben. (Már az emberek temperamentumát értve.)
Szóval az emberek többsége is olyan, amilyen. Ugyanakkor esélyes, hogy te szinte önigazolást vársz, amikor kifelé figyelsz , pl amikor belépsz valahova, vag kilépsz az utcára: "úgy sem fognak örülni nekem, úgy sem figyelnek rám!" Na most, ha nem ilyen tudattal mész ki az utcára, vagy lépsz be valahova, akkor is lesz sok ember, aki bunkó lesz veled, vagy rád se fog hederíteni. AZONBAN: lesznek, akiket nem gátolsz abban, h jó szívvel rád figyeljenek! Mondom, ha olyan a hozzáállásod, hogy nem nem azt szuggerálod magadnak: "úgysem...úgysem..."
Persze ez településfüggő is, mert vannak begyöpösödött kis falvak, ahol még a jó emberek egy része se mer nyitott lenni, mert a klikkje akkor kiközösíti. Hát akkor ez van, vagy beletörődsz ,vagy keresel valahogyan más közösséget. Ha nagyvárosban élsz, nyert ügyed van! Mert akkor már csak magadon múlik, előbb-utóbb barátokra lelsz!
De ugye nem csodát vársz? Nem azt lehet elérni, hogy a többség örüljön neked! Illúzióban élnél, ha ez történne, mert akkor sose tanulnád meg, hogy NE VÁRJ EL MÁSOKTÓL SEMMIT! Ez nem azt jelenti h mindig minden rossz lesz, meg mások negativak lesznek veled! Csak annnyit jelent, hogy ne elvárásokra építs! Örülj annak a három embernek a tízből, aki rád mosolyog jó szívvel, sőt, örülj ha akár csak egy teszi! Az már elég! Ismerkedj meg vele! Persze ez sem garancia, lehet h nem nyerő összebarátkoznod vele. De legyél folyton optimista és nyitott -ne akárkire, hanem a lehetőségekre!-, menj el máshova is ,vagy ugyanoda többször ,és előbb-utóbb lesz megint, aki nyitott lesz rád, és egyben alkalmas barátkoznod vele.
Azt nem írtam az előbb, most hozzáteszem:
ne erőlködj, ne görcsölj. Csak legyél nyitott
A LEHETŐSÉGEKLRE.
NE akárkire, hanem a lehetőségekre. És ne várj csodát, ne legyenek elvárásaid. Valamint tegyél a célodért. Akkor akad egy-két barátod, akár több is, idővel. Az bőven jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!