Mit tegyek, hogy ne érezzem monotonnak a mindennapjaim?
Nem szívesen fogalmazok így, de úgy érzem, minden napom egyforma. Reggel felkelek, reggelit készítek a barátomnak, ő elmegy suliba, én elmosogatok, elrakodok, kitakarítok. Utána tanulok (szeptembertől fogok suliba járni, addig otthon tanulok), ha befejeztem, beszélgetek kicsit chaten a barátnőimmel vagy megnézek egy filmet.
Este hazajön, vacsorát főzök neki, elmosogatok, elrakodok. Utána ő gépezik (blogot ír, játszik, chatel, ezeket szokta csinálni), én olvasok, vagy netezek. Utána megyünk aludni, és másnap megint minden kezdődik elölről.
A heti egy bevásárlást már úgy várom, mint a kisiskolások a vakációt. Ez kb abból áll, hogy elmegyünk a sarki boltba, és veszünk egy hétre elegendő kaját. Csak ilyenkor vagyok lakáson kívül.
Ma kértem, hogy had mehessek be a városba, mert szükségem van pár dologra, de egyedül nem akar elengedni, mert nemrég költöztem ide, ne bolyongjak, majd holnap együtt elmegyünk.
Ha belegondolok, olyan kis idilli romantikus az egész, mint a filmekben, de nekem rettentően hiányzik a friss levegő. Oké, hogy így legalább minden időmet a tanulásra tudom fordítani, de néha úgy elmennék valahova. Ha nem is vásárolni, vagy be a városközpontba, de legalább a parkba.
Rendben, hogy így legalább mindent megbecsülök, sokkal boldogabb vagyok, ha hetente egyszer elmegyünk a parkba, és fényképezhetem a kiskacsákat, mint amíg egyedül laktam és minden nap eljártam vásárolgatni. De néha az is hiányzik, hogy vegyek magamnak valamit.
Szeptembertől meg egyszerre fogok suliba járni meg dolgozni, meg a házimunka, akkor nyilván nem lesz monoton, de most az.
Mit tegyek, hogy boldoggá tegyen ez a helyzet?
Miért nem mehetsz ki? Nem kell egész nap bent lenni.
Elmész egyet sétálni. Nem muszáj be a városba, hanem a környéketeken. Vagy kocoghatnál, futhatnál rendszeresen, szintén a környéken.
Kis mozgás után a tanulás is jobban megy.
Néha meg fogod magad és bemész a városba nézelődni. Megismered a várost. Ha nem indulsz el, akkor sose fogod magad kiismerni.
Barátod meg ne várja el, hogy otthon üljél egész nap, mint valami ketrecbe zárt állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!